Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 16 maj 2024 - klockan 22:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bäst inbrottsstatistik i Norrort


Erik Hanstad 2015-08-03

Antalet bostadsinbrott och försök till inbrott i fem Norrortskommuner. OBS! Sommarstugor, kolonistugor och liknande är ej inräknade.
Antalet bostadsinbrott och försök till inbrott i fem Norrortskommuner. OBS! Sommarstugor, kolonistugor och liknande är ej inräknade.

Källa: Områdespolisen i Järfälla och Upplands-Bro
Källa: Områdespolisen i Järfälla och Upplands-Bro

Förra veckan fick UBRO ta del av polisens sammanställning över bostadsinbrott i Upplands-Bro kommun under 2015 års första halvår. Nu har även en jämförelse om antalet bostadsinbrott i juli månad sammanställts, där statistiken för kommunerna i Norrort jämförs. Med i jämförelsen finns även 2014 års julimånad.

Siffrorna för Upplands-Bro är glädjande nog mycket positiva. Vi är den enda kommunen, av de som jämförs, som har färre bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott 2015 än 2014.

Samtidigt som det är en jättebra månad hos oss i Upplands-Bro är det en katastrofal förändring i övriga Norrort och i länet i stort. Med totalt 50 bostadsinbrott anmälda i Norrort juli 2014 har det i juli 2015 ökat till 91 stycken, en ökning med 82%.

Kommunerna som står för den största ökningen är Upplands Väsby som mer än tredubblar antalet bostadsinbrott, Sollentuna som mer än dubblerar antalet bostadsinbrott och Sigtuna som även dem dubblerar antalet bostadsinbrott.

I hela Stockholms län anmäldes det 516 bostadsinbrott och inbrottsförsök under juli 2014. Motsvarande siffra i år är 857, vilket är en ökning med lite drygt 66%.

Tänk på att fortsätta vara vaksamma, tjuvarna kan snabbt hitta hit till Upplands-Bro. Om du skulle se något suspekt kan du meddela Grannstödsförarna, som nås på 073-9616530. De är ute och kör i kommunen så gott som varje dag. Får du inget svar så är det 114 14 som gäller.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen