Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 16:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-07-31

Efter en extraordinär helg och händelserik inledning på veckan har det mot slutet av veckan och polisiärt sett lugnat ner sig sig och någon sorts normalitet har återinfunnit sig. Sammanlagt har 25 polisanmälningar gjorts sedan i måndags, vilket får betecknas som en snittvecka. Skadegörelse, stöld och stöldförsök är de vanligaste anmälningsorsakerna.

Vid 10.30 på måndagen genomförde militärpolisen nykterhetstest på Tranbyggevägen, i närheten av Livgardets område. En person blåste positivt varför polis tillkallades. När polisen genomförde ytterligare provtagning var uslaget så pass lågt att det hamnade inom lagliga gränser varför misstanken om rattfylleri avskrevs.

Klockan 15.50 den 27 juli ringde en okänd person till målsägande boende på Råbystigen i Bro och hotade denne till livet. Målsägande upplevde samtalet som hotfullt och mycket obehagligt och en anmälan om olaga hot upprättades.

Vid 21.40 på måndagskvällen, den 27 juli, hördes en mycket kraftig smäll över hela Bro samhälle. "Epicentrum" visade sig vara vägrenen mellan Gamla Enköpingsvägen och Råbystigens parkering där en mindre krater hittades. Explosionen skapade stor oro. Se separat artikel. Utredning pågår.

Någon gång mellan den 25 och den 28 juli hade en målsägande inbrott i sitt fritidshus på Smidövägen, Smidö, i Bro. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen helt sonika skruvat ur hela fönsterkasetten och lyft ur ett fönster. Det är oklart vad som stulits vid inbrottet.

Någon gång mellan den 27 och 28 juli gjorde okända gärningsmän inbrott i ett lasbilssläp. Släpet stod parkerat för natten i Brunna industriområde. På morgonen den 28 juli upptäckte målsägande att släpets lås var uppbrutet och att två gasolgrillar stulits därur.

Natten mellan den 27 och 28 juli stals målsägandes trädgårdsmöbler från dennes altan på Hallonvägen i Tibble. Trädgårdsmöblerna var ett vitt caféset i metall, med bord och fyra stolar.

Någon gång mellan klockan 13 och 16.30 den 28 juli stals en gulsvart mountainbike av märket Crescent från en skola i Kungsängen. Den 21-växlade cykeln stod låst, men ej fastlåst, på skolgården.

Någon gång mellan den 24 och den 29 juli stals diverse gods ur målsägandes båt. Båten var förtöjd i närheten av Aske vid Håbo-Tibble, Bro. Under helgen (den 24-26 juli) hade en närboende kört iväg ungdomar som setts hänga både i närheten av och i båtarna, men det är oklart om stölden inträffade då eller senare. När målsägande gick ombord den 29 juli så var förtöjningstamparna lossade (båten satt även fast med låst vajer), och diverse gods saknades.

Någon gång mellan den 26 och den 29 juli försökte någon eller några bryta sig in i målsägandes förrådsutrymme på Råbystigen i Bro. Enligt anmälan finns det brytmärken på låset och dörren, men ingenting ska vara stulet.

Någon gång mellan den 28 och 29 juli gjordes stöldförsök mot målsägandes moped. Mopeden stod fastkedjad utanför porten till en av fastigheterna på Bergvägen i Kungsängen. På morgonen den 29 juli upptäckte målsägande att styrlåset på mopeden var förstört och att batteriet var tömt. Troligen har gärningsmannen fått igång moppen men inte rått på kedjelåset som moppen satt fastlåst med och därför tvingats lämna den kvar.

Någon gång vid 02-03-tiden natten mot den 29 juli inträffade sannolikt en stöld av två motorgräsklippare från En målsägande boende på Rysstorpsvägen i Bro. Målsägande väcktes av hundskall men gick inte upp för att kontrollera varför hunden skällde utan somnade om. På morgonen var två åkgräsklippare, en Stiga och en Master Cut, borta. De förvarades i ett olåst förråd på tomten.

Vid 22.30-tiden den 29 juli utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. Ett gäng ungdomar i de lägre tonåren befann sig på skolgården och någon eller några i gänget krossade ett flertal rutor. När ett förbipasserande par sade åt ungdomarna att sluta med det de gjorde blev det en ordentlig konflikt där det från båda håll sades en hel del olämpligt. När polisen kom till platsen och försökte reda ut det hela kunde man till slut konstatera att man bara kunde göra en anmälan om skadegörelse men att det inte gick att klargöra vem av ungdomarna som gjort vad. Ytterligare en anmälan, riktad mot en av de vuxna, för kränkande tillmälen upprättades också.

Klockan 23.25 den 29 juli ringdes polisen till Målarvägen i Gamla Bro av gärningsmannen själv. På plats kunde man konstatera att inringaren visade tecken på narkotikapåverkan och att personen hade narkotika på sig. En anmälan om brott mot narkotikalagen upprättades.

Strax innan 04, natten mot den 30 juli, inträffade en singelolycka på Gamla Enköpingsvägen, i närheten av brandstationen i Bro.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen