Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 23:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Däckstölder tydligt vårtecken


Karin Sidén 2015-03-01

Vårtecken av den mindre angenäma sorten börjar dyka upp runt om oss. UBRO har redan skrivit om guldskojarna vid vägkanterna och snart kommer med stor sannolikhet de oseriösa asfaltsläggarna som brukar dyka upp likt snödroppar i rabatten när våren är på intåg. Ett annat mycket tydligt vårtecken är sommardäcksstölderna som sedan någon vecka dragit i gång och som ökar i takt med att temperaturerna ökar för att sedan abrupt upphöra i och med att däcksbytet måste vara gjort den 1 april (om inte vinterväglag råder).

Om du läst de senaste veckornas Polisrapporter i UBRO kanske du noterat att sommardäcksstölderna åter igen dykt upp bland anmälningarna. Dessa stölder har en mycket kort och intensiv högsäsong. Under en period på fem-sex veckor innan det är dags att byta till sommardäck på våren ökar däckstölderna drastiskt för att sedan i princip ligga nära noll. Samma trend syns tydligt på hösten när det börjar närma sig vintersäsong. Än så länge är vi bara i början av stöldvågen, som brukar nå sin kulmen i mars.

Ett flertal uppsättningar sommardäck har stulits både i Bro och i Kungsängen den senaste tiden. Målsäganden har förvarat dem i förråd eller i bilens baklucka, vilket inte har räckt för att avskräcka tjuvarna.

För att försvåra för däckstjuvarna ska man förvara sina däck i ett låst utrymme. Men tyvärr räcker inte den åtgärden alltid, utan det krävs ytterligare åtgärder för att säkerställa att man får ha sina däck i fred. Har man möjlighet att låsa fast hjuluppsättningarna i något fast föremål i sitt förråd så är det att rekommendera. Genom att dra en härdad kedja genom samtliga hjul och låsa fast dem med ett bra godkänt lås försvårar man avsevärt för tjuven. Även om man inte har någon stolpe eller annat att låsa fast dem i är fyra däck som sitter ihopkedjade väldigt otympliga att få med sig vilket med stor sannolikhet innebär att tjuvarna går tomhänta därifrån.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen