Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 10:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Damernas bjuder in till tjejkväll på Bro Park


Karin Sidén 2016-10-05

Bro Park. Arkivbild från genrepet den 1 juni 2016.
Bild:Karin Sidén
Bro Park. Arkivbild från genrepet den 1 juni 2016.

Den 25 oktober ordnar affärsnätverket Damernas ett event på Bro Park tillsammans med Svensk Galopp. Det blir en tjejkväll i galoppens tecken där deltagarna får lära sig mer om sporten, hur man läser ett tävlingsprogram, träffa tränare och jockeys, äta gott och umgås på den nybyggda arenan.

-Vi har ofta haft olika sorters event kopplade till våra tävlingskvällar eftersom vi på så sätt kan nå även dem som kanske inte annars skulle ha gått på en galopptävling. Här i Upplands-Bro finns ett starkt kvinnligt nätverk och det är roligt att kunna hitta på något tillsammans med dem, säger Anna Fischer på Svensk Galopp.

Onsdagen den 25 oktober är det tjejkväll på Bro Park. Tjejkvällen är ett samarrangemang skapat av Svensk Galopp och det lokala affärsnätverket Damernas och vänder sig till alla tjejer, damer, brudar och kvinnor som vill lära sig mer om galopp.

-Kvällen är en alldeles vanlig tävlingskväll och öppen för allmänheten, men med ett special-event för 80 personer. Vi tycker att event likt det här, riktat till olika målgrupper, är ett trevligt och avspänt sätt att visa upp galoppsporten för personer som annars kanske inte hade tagit sig till en galoppbana. Många har nog känslan att "nej men jag vet inget om hästar så tänk om jag gör bort mig, bättre att jag stannar hemma!" Men en sådan här kväll kommer man att kunna "gömma sig" i ett större sällskap av nybörjare, få hjälp av proffsen och lära sig lite grunder - och ha väldigt kul tillsammans. Det blir en odramatisk och lite festligare introduktion till galoppens värld och det ska bli riktigt roligt, säger Anna Fischer på Svensk Galopp.

Maria Brofalk, ordförande i Damernas Affärsnätverk, berättar att tjejkvällen är ett spännande första samarrangemang med Svensk Galopp och att det mycket väl kan bli flera i framtiden.

-Vi är jätteglada att Bro Park kommit till Upplands-Bro och ser verkligen fram emot ett långsiktigt samarbete. Tittar vi rent affärsmässigt på etableringen så är ju Bro Park nationalarenan inom en sport som vill och kan växa och ett spännande ställe att ha affärsluncher och möten på. För Upplands-Bros näringsliv är det här en stor händelse som kan ge ett ordentligt uppsving för oss alla.

Bro Park har hittills lockat många nya besökare till galoppsporten. Många är nyfikna på den nya arenan, och det märks på de fina publiksiffrorna.

Ulf Hörnberg, VD på Svensk Galopp.
Bild:Karin Sidén
Ulf Hörnberg, VD på Svensk Galopp.

-Vi har haft nästan en åttioprocentig ökning av besökare hittills på tävlingarna på Bro Park jämfört med föregående års publiksiffror på Täby, berättar Ulf Hörnberg, VD för Svensk Galopp.

Ulf Hörnberg poängterar att man med Bro Park velat skapa en arena och inte bara en galoppbana. På en arena kan man ordna många olika sorters evenemang, allt från MaskinExpo till löpartävlingar, medan en galoppbana är mer begränsad till en sorts hästkrafter.

-Galoppsporten i Sverige är väldigt liten jämfört med hur det ser ut i världen i övrigt. I resten av världen är den en mycket stor sportgren, alla gånger topp fem! Vi jobbar aktivt för att få sporten att växa och vi ser många bevis på att så är fallet. Publiksiffrorna här till exempel, fler intresserade av att köpa galopphästar, högre priser på hästarna är några av de andra indikationerna. När vi hade åringsauktionen här på Tammsvik i samband med Swedish Festival of Racing i början av september var det en formidabel succé. Det var ett enormt intresse och alla hästar såldes. Både tränare och hästägare märker av ett större intresse från allmänheten och det är en positiv våg vi hoppas kan växa ytterligare.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen