Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 6 maj 2024 - klockan 18:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-10-07

Den här veckan har ett mycket stort antal anmälningar om bedrägerier genom fakturor från företaget Parkeringsinkasso Svenska AB inkommit till polisen runt om i Sverige. I Upplands-Bro har fem anmälningar gjorts sedan i måndags bara mot det företaget och det är uteslutande företagare med en eller flera bil(ar) registrerade på företaget som drabbats. Bluff-fakturor är ett stort problem och både som privatperson och företagare gäller det att vara på sin vakt.

Någon gång mellan den 30 september och den 3 oktober stals en vibro-stamp från Klövtorpsvägen i Bro. Det framgår ej i anmälan om vibro-stampen stod på inhägnat område.

Någon gång mellan den 3 och 4 oktober utsattes en förskolelokal i Kungsängen för skadegörelse. Något har kastat eller skjutits mot ett fönster så att ett hål uppstått i det yttre fönsterglaset som sedan krackelerat.

Någon gång mellan den 4 och 5 oktober stals bägge registreringsskyltarna från en personbil som stod parkerad på Hallonvägens boendeparkering i Tibble.

Någon gång mellan den 4 och 5 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Bergvägen i Kungsängen. Någon har repat bilen längs hela höger sida.

Den 5 oktober, klockan 00.37 signalerade ett kameralarm på ett bygge i vid Slånbärsvägen i Tibble att någon tagit sig in på byggarbetsplatsen. När väktare kom till platsen fanns ingen kvar. På filmen syntes tre personer komma in på området, men det syntes även att de lämnade så gott som omgående. Inget verkar stulet.

Strax efter halv åtta på morgonen den 5 oktober larmas polisen till en byggarbetsplats på Lillmossevägen i Norrboda, Kungsängen, där bråk utbrutit mellan två arbetsledare. Knivar ska ha förekommit. En person greps, men anmälningar om misshandel upprättades från två målsägande.

Klockan 04.25 den 6 oktober inträffade ett stöldförsök av en bil som stod parkerad på Hjortronvägens boendeparkering i Tibble. Enligt anmälan hörde ett vittne ljud från parkeringen och såg sedan några personer springa bort från parkeringen. Polis larmades till platsen och de kunde konstatera att stöldförsöket avbrutits, men att målsägandes bil fått lilla vädringsrutan bak på vänster sida krossad och att tändningslåset brutits sönder. En annan bil i närheten hade fått låset på höger framdörr mixtrat med. Där hittade de en skruv intryckt i låset. Oklart dock om det skett i samband med stöldförsöket av den första bilen.

Någon gång under natten mellan den 5 och 6 oktober försökte någon stjäla målsägandes bil som stod parkerad på Råbystigens boendeparkering i Bro. Enligt anmälan har tjuvarna tagit sig in i bilen på okänt vis, men i tändningslåset satt en skruvmejsel intryckt.

Den 6 oktober klockan 12.47 inträffade en viltolycka strax sydost om Bro station. SJ-tåg vs älg.

Fem anmälningar om bedrägeriförsök med hjälp av påhittade inkassofakturor har gjorts från företag i Upplands-Bro den gångna veckan. Gemensam avsändare för fakturorna är Parkeringsinkasso Svenska AB. Målsäganden är företagare i kommunen som har minst en bil registrerad på företaget. Ett stort antal anmälningar mot Parkeringsinkasso Svenska AB har gjorts den senaste tiden från företagare i hela landet. Ofta är dock mörkertalet stort då inte alla anmäler dylika bedrägeriförsök.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen