Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 23:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Inbrottsvarning: Tre lägenhetsinbrott på kort tid


Karin Sidén 2016-07-29

Mellan den 27 och 28 juli inträffade tre lägenhetsinbrott i Upplands-Bro. Två på Bergvägen i Kungsängen och ett på Fasanstigen i Bro. Dessutom upptäcktes ett bostadsinbrott på Ledugnsvägen i Bro natten mot den 26 juli. Vid alla fyra inbrotten har gärningsmannen använt samma tillvägagångssätt för att ta sig in: han / hon har brutit upp ytterdörren.

Polisen är som vanligt mycket intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatsen under aktuell tidpunkt, men även innan då gärningsmännen kan ha "rekat" där i planeringssyfte. Någon okänd bil som synts i området? Okända personer som rört sig? Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.



Tänk på:
Så här i semestertider sker ofta en ökning av antalet bostadsinbrott. Sömnigt soldränkta och ödsliga bostadsområden lockar varje år till sig gärningsmän som på några få minuter hinner roffa åt sig en hel del värdefullt utan att för den skull utsätta sig för någon överhängande fara för upptäckt.

Prata med grannarna så att ni kan hjälpas åt att hålla koll på varandras bostäder. Grannsamverkan är dokumenterat ett av de mer effektiva sätten att avskräcka eventuella gärningsmän, så förutom en stor och ilsken vakthund samt larm kopplat till en larmcentral är uppmärksamma och nyfikna grannar den bästa säkerhetsåtgärden du som hem-ägare kan vidta. (se film om Grannsamverkan)

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen