Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 09:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Införandet av parkeringsavgift i Kungsängen senarelagt


Karin Sidén 2016-08-31

I början av juni antogs ett parkeringspaket för Kungsängen där det fastslogs att det från den 1 september skulle införas en P-avgift i Kungsängens centrum. P-avgiften är en av åtgärderna för att råda bukt på det parkeringsproblem som under många år gjort det svårt för den som ska uträtta ärenden att hitta centrumnära parkering eftersom många använder P-platserna under hela dagen. Parkeringsavgifterna skulle komma att börja gälla från 1 september, men på grund av att de praktiska förberedelserna inte är klara än, så skjuts införandet på framtiden.

Den 7 juni antogs Parkeringspaketet Kungsängen i kommunfullmäktige. Paketet omfattar flera parkeringsplatser i centrala Kungsängen och innebär bland annat att det blir gratis parkering i en timme och sedan en P-avgift för den som behöver stå längre tid än så. Syftet med avgiften är att försöka styra om bilisternas parkeringsvanor så att de mest centrala parkeringsrutorna kan finnas tillgängliga för dem med kortare ärenden, till exempel en lunch eller fika, ett bankbesök, eller en tid hos frissan.

Många års parkeringsproblem mynnade till slut ut i Parkeringspaketet (Se länk för mer info) där planen var att de nya reglerna skulle börja gälla från och med i morgon, den 1 september. I dag kom besked på kommunens hemsida att man skjuter på införandet då man helt enkelt inte hunnit genomföra alla förberedelser än. Så här skriver kommunen på sin hemsida:


Kommunen får många frågor om parkeringspaketet. Parkeringsavgifterna kommer inte att börja gälla från 1 september. Detta på grund av att de praktiska förberedelserna inte är klara.

Parkeringspaketet Kungsängen beslutades 2016-06-07 i kommunfullmäktige och omfattar flera parkeringsplatser i centrala Kungsängen.

Parkeringsavgifter
– De nya parkeringsreglerna kommer INTE att börja gälla den 1 september. Något datum är ännu ej bestämt. Detta beror på att de praktiska förberedelserna som att till exempel att köpa in och montera parkeringsautomater måste bli färdiga. När datum för införande är bestämt kommer kommunen att gå ut med information. När de nya reglerna börjar gälla kommer det att framgå tydligt på parkeringsskyltar samt genom anslagen information vid parkeringar. Hur lösningen för infartsparkering med SL-kort ska fungera utreds fortfarande.

FelparkeringsavgifterFörändras från den 1 september. Notera dock att felparkeringsavgifterna utfördas enligt gällande parkeringsregler. Man kan alltså inte få en felparkeringsavgift  innan parkeringsavgift gäller på parkeringen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen