Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 17 maj 2024 - klockan 17:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vansinnesförare försökte köra över polis på åker i Bro


Karin Sidén 2016-09-01

En polispatrull som försökte stoppa en polskregistrerard bil vid IKEA i Barkarby vid ett-tiden natten mot torsdagen kom undan med blotta förskräckelsen. Föraren var inte alls sugen på att bli stoppad utan körde i väg i riktning mot E18 med polisen efter sig. Förföljandet tog stopp i Bro där den polskregistrerade bilen svängde av motorvägen och vidare ut på en åker vid Willys i Bro. Där försökte föraren sedan köra över polisen.

Föraren av den polskregistrerade bilen är sedan tidigare känd av polisen och är nu misstänkt för en lång rad brott.


Natten till idag, torsdag, klockan kvart i ett skulle en polispatrull stoppa en Nissan King Cab med polska (och som det visade sig falska) registreringsskyltar vid IKEA i Barkarby. Föraren, som inte alls var sugen på att bli stoppad, valde i stället att gasa på ut på motorvägen och körde sedan i hög hastighet i riktning mot Enköping med polisen efter sig.

Förföljandet skedde både på E18 och på Enköpingsvägen, under en längre tid, och slutade på en åker vid Håtunavägen i Bro, i höjd med Willys. 

Väl på åkern gick det inte att köra särskilt snabbt varför en polisman valde att kliva ur bilen för att i stället försöka stoppa den flyende föraren till fots. Polismannen kom fram till pick upen och öppnade bildörren men då slog föraren hastigt i backen och gasade sedan i ett försök att köra över polismannen. Polismannen tog skydd bakom sin bil medan föraren försökte köra upp sin bil från åkern.

Polismannen klarade sig oskadd. 

Föraren misslyckades med att ta sig tillbaka upp på vägen. Bilen fastnade i ett dike och föraren kunde till slut gripas.

Föraren, som född på 80-talet och känd av polisen sedan tidigare, är nu misstänkt för en rad olika brott: bland annat för grov olovlig körning, grovt drog-rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, märkesförfalskning, olovligt brukande och försök till grov misshandel. Han fördes till Sollentuna för vidare förhör och förvar.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen