Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 3 maj 2024 - klockan 03:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Minskat användande av alkohol och tobak bland unga i Upplands-Bro
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2014-10-02

Ungdomar i årskurs 9 och andra året på gymnasiet använder tobak och alkohol i mindre utsträckning än för fyra år sedan. Det visar Stockholmsenkäten som Upplands-Bro kommun deltagit i tillsammans med 16 andra kommuner i länet.

Upplands-Bro kommun har varit med och genomfört Stockholmsenkäten tillsammans med 16 andra kommuner i Stockholms län, inklusive Stockholms stad.

Undersökningen visar på ett minskat användande av både tobak och alkohol bland ungdomar i grundskolans årskurs 9 och gymnasiet årskurs 2. Den visar också att det finns förbättringspotential inom området psykisk hälsa, främst bland ungdomar i årskurs 9.

Stockholmsenkäten besvaras av elever i grundskolans årskurs 9 och gymnasiet årskurs 2. Den genomförs i syfte att kartlägga elevernas drogvanor, kriminalitet, skolk och mobbning samt att mobilisera elever, skolpersonal och föräldrar i det förebyggande arbetet. Upplands-Bro kommun var med och genomförde undersökningen senast år 2010.

Resultatet från Stockholmsenkäten kommer att användas för att planera och arbeta vidare med det förebyggande arbetet i kommunen.

-Det här ger oss ett bra underlag för fortsättningen av vårt förebyggande arbete. Det är också glädjande att se att vi i ett länsperspektiv ligger bra till på flera områden, även om det förebyggande arbetet kommer koncentreras till förbättringsområdena, främst psykisk ohälsa, säger Kaj Söder, utbildningschef, och Eva Folke, socialchef.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen