Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 15 maj 2024 - klockan 11:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-07-16

Den senaste veckan har haft fler polisanmälningar och mer "tråkig aktivitet" än på länge. Tre bostadsinbrott, inbrott i butik, bilinbrott och stölder bland annat. I händelserapporten finns också ett helikopterhaveri med lyckligt slut och några smärre bil- och viltolyckor noterade.

Den 11 juli, mellan klockan 12 och 17, gjorde ett okänt antal gärningsmän inbrott i en personbil som stod parkerad på en golfklubb i Bro. Bland annat stals en handväska ur bilen.

Den 11 juli begicks två bostadsinbrott, ett på Korpstigen i Bro och ett på Flintstigen i Lillsjön. Se separat artikel.

Den 8-12 juli inträffade ett radhusinbrott på Oxelvägen i Bro. Se separat artikel.

En målsägande boende på Fasanstigen i Bro har anmält att någon eldat i dennes blomlåda på uteplatsen natten mellan den 11 och 12 juli. En granne upptäckte elden vid 05-tiden och kunde snabbt släcka den.

Klockan 04.28 den 12 juli gick inbrottslarmet i en matbutik i Bro. När väktare kom till platsen kunde det konstateras att dörren till butiken var uppbruten och att diverse gods var stulet. Viss teknisk bevisning säkrades.

Vid lunchtid den 12 juli var en målsägande ute och promenerade med hund och barnvagn vid Råbystigen i Bro när en man på cykel varnade för en lösspringande svart schäfer. Strax därefter kom hunden springande och attackerade målsägandes hund. I tumultet som uppstod välte barnvagnen och barnet ramlade ur. Målsäganden och mannen på cykeln lyckades förhindra att målsägandes hund blev svårt skadad. En anmälan om brott mot lagen om uppsikt av hund och katt upprättades. Barnet och den attackerade hunden fick lättare skador.

Klockan 14.55 den 12 juli råkade en bensinmack i Kungsängen ut för en smitning. En person som tankat för cirka 300 kronor smet från platsen. Viss teknisk bevisning finns.

Vid 21.30-tiden den 12 juli trängde sig tre personer in i målsägandes lägenhet i Bro. De tre gärningsmännen försökte genom hot och våld pressa målsägande på en större summa pengar. Målsägande ådrog sig lättare skador men avböjde vård. En anmälan om utpressning upprättades.

Mellan 14.30 och 15.30 den 14 juli stals målsägandes cykel som stod parkerad utanför bostaden på Målarvägen i Bro.  Den stulna cykeln är en orange Peak Mountainbike.

Någon gång mellan klockan 05 och 17.50 den 14 juli inträffade ett försök till bilstöld på Mullbärsstigen i Tibble. Målsägande uppger i anmälan att låskolven på förardörren var uppbruten och att tändningslåset var förstört på bilen.

Någon gång mellan 06.30 och 18.30 den 14 juli stals ett släp från en målsägandes tomt på Härnevi skolväg i Bro. Släpet är av märket Trailergruppen D1000, grått och har Statoilmärken.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen