Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 10:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Töm bilen själv - innan någon annan gör det


Karin Sidén 2014-07-17


Den senaste tiden har ett flertal bilinbrott skett på golfbaneparkeringar och badplatsparkeringar i Upplands-Bro. Så sent som i går, onsdag, inträffade två inbrott i bilar parkerade vid Lillsjöbadets parkering. Tidigare i veckan var det en golfbana i Bro som hade ovälkomna besökare på sin parkering för åtminstone femte gången den här sommaren. Nu uppmanar polisen oss alla att TÖMMA BILEN SJÄLV!

Semestertider innebär sköna dagar med bad, golfspel, shopping och andra trevliga tidsfördriv. Många tar bilen till dagens utflyktsmål och lämnar diverse värdesaker i den som man inte vill ha med sig på golfbanan eller på sin badhandduk. Mobilen, husnyckeln, handväskan med plånbok och andra viktigheter, väskan med ombyteskläder, den bärbara jobbdatorn och annat mer eller mindre dyrbart.

Varje år vid den här tiden är det samma visa. Tjuvarna vet att många bilar är potentiella guldgruvor med lättåtkomligt "plockgodis". Trots att polisen och grannstödsförarna sätter upp varningsskyltar med budskapet "Töm bilen själv" på parkeringsytor runt om i kommunen sker liknande bilinbrott i samma stadiga ström varje år. De senaste veckorna har ett stort antal inbrott skett dagtid, dels på två golfbanor i Bro och dels vid badplatser i Kungsängen. Så sent som i går, onsdag, var det två nya inbrott på Lillsjöbadets parkering.

För tjuvarna har dessa bilinbrott blivit allt mer lukrativa. Folk skulle aldrig lämna en trave med tusenlappar synliga i bilen och gå därifrån, men att lämna mobilen och den bärbara datorn är inte alls ovanligt, trots att dessa ofta betingar ett värde på 5 000 - 6 000 kronor styck.

-Töm bilen själv! Det bästa är ju om man inte tar med några värdesaker alls, men skulle det nu vara så att de är med så ska man åtminstone se till att gömma dem så att de inte ligger synliga i bilen, uppmanar närpolis Björn Svensson.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen