Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 20:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-10-21

Det börjar vara många viltolyckor i polisens händelserapport. De senaste veckorna har antalet olyckor skenat i väg, vilket de ofta gör så här års. Bara de senaste dygnen har sju viltolyckor rapporterats till polisen. Eftersom det ofta finns ett mörkertal när det gäller viltolyckor kan det faktiska antalet troligtvis vara fler än så.

Den mörka årstiden ställer höga krav på bilförarnas uppmärksamhet. Gångare och cyklister som syns dåligt - eller inte alls, och vilt som springer över vägarna är företeelser som man råkar ut för allt för ofta. Vi människor kan åtminstone hjälpa till genom att se till att vi har reflexer på oss när vi ger oss ut i trafiken. En reflex kan vara skillnaden mellan liv och död och är en både billig och enkel säkerhetsattiralj.

Sammanlagt 22 anmälningar har inkommit sedan i fredags, varav 14 är från Broområdet.

Natten mellan den 16 och 17 oktober inträffade ett inbrott i en företagsbil som stod parkerad på Rönnbärsvägens boendeparkering. I bilen, en mindre lastbil, förvarades verktyg och material till ett högt värde och allt var försvunnet när målsägande upptäckte inbrottet. En ruta var krossad.

Klockan 05.10 den 17 oktober inträffade en viltolycka vid Killinge, Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. OBS den anmälan fanns även med i fredagens polisrapport.

Den 17 oktober anmälde en målsägande boende vid Tibble Torg ett bedrägeriförsök. Målsägande blev den 10 oktober uppringd av ett företag som erbjöd en tjänst som stoppar samtal från telefonförsäljare. Under samtalet diskuterades aldrig någon eventuell kostnad. Målsägande tackade ja till tjänsten under uppfattningen att den var gratis. En vecka senare kom en faktura på flera hundra kronor med posten.

Den 17 oktober upptäckte målsäganden att det varit inbrott i bostaden. Gärningsmännen hade brutit upp ett fönster på målsägandes villa på Skogsklockevägen i Finnsta Skog, Bro. Se separat artikel.

Mellan den 17 och 18 oktober utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. Ett fönster hade krossats av okända gärningsmän.

Den 18 oktober klockan 10.20 utsattes en målsägande boende på Snickarvägen i Bro för ett dataintrång. Målsägandes dator låstes och denne fick ett budskap på skärmen som talade om att Polismyndigheten låst datorn efter otillbörligt surfande och att målsägande skulle betela ett bötesbelopp för att få datorn upplåst igen.

Den 18 oktober var en hundförare på promenad i skogen bakom Konstvägen i Brunna när hunden fick upp vittringen och ledde hundföraren inåt i skogen. Under en sten hundratalet meter in i skogen låg ett antal paket med hasch gömda. En anmälan om narkotikabrott / innehav av narkotika upprättades.

Den 18 oktober, vid 22-tiden, stötte en polispatrull som rörde sig i Bro på en yngling som varit efterlyst i sin frånvaro sedan i somras. Ynglingen greps, och när poliserna gjorde en visitering inför bilfärden till häktet (en skyddsvisitering gör man alltid som en säkerhetsåtgärd) hittade de narkotika i den gripnes fickor. En anmälan om narkotikabrott adderades till den relativt långa listan av brott ynglingen är misstänkt för.

Någon gång mellan den 16 och 19 oktober gjordes ett inbrott i en bil som stod parkerad på långtidsparkeringen vid Fjärilsstigen/Finnstastigen i Bro.

Den 19 oktober klockan 10.27 inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Den 19 oktober klockan 19.57 inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 17 och 20 oktober utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Tre fönsterrutor hade krossats.

Mellan den 19 och 20 oktober utsattes målsägandes bil för ett stöldförsök. Bilen stod parkerad på Fasanstigens boendeparkering när okända gärningsmän bröt sig in i bilen och förstörde tändningslåset i sina försök att stjäla bilen.

Vid tvåtiden, natten mot den 20 oktober, väcktes en målsägande boende på Glimmerstigen i Tibble av ljud vid fönstret. När målsägande drog isär gardinderna för att kontrollera vad som orsakade ljuden stod en skidmaskförsedd yngling utanför fönstret och försökte bryta sig in. Se separat artikel.

Den 20 oktober klockan 04.56 inträffade en viltolycka några hundra meter från Broavfarten på E18. Bil vs hjort av något slag.

Den 20 oktober klockan 05.46 inträffade en viltolycka på Grafitvägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Den 20 oktober klockan 18.47 inträffade en viltolycka på Tjustavägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Den 21 oktober klockan 07.01 inträffade en viltolycka vid Markeby i Håbo-Tibble. Bil vs älg.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen