Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 10:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-10-28

Helgen som gick var återigen "mer normal", med lite drygt 20 anmälningar till polisen. Efter att ha haft några halvgalna veckor med dryga trettiotalet anmälningar per Närpolisen-rapporterar-artikel, har Upplands-Bro återigen en mer ordinär anmälningsinströmning. Viltolyckorna fortsätter dock att ligga på en högre nivå.

Någon gång mellan klockan 12 den 22 oktober och klockan 15 den 24 oktober gjorde okända gärningsmän inbrott i en lägenhet på Mullbärsstigen i Tibble. Se separat artikel.

Mellan den 23 och 24 oktober försökte okända gärningsmän stjäla målsägandes personbil. Bilen stod parkerad på Östervägen i Kungsängen. Enligt anmälan har någon på okänt sätt tagit sig in i bilen, brutit bort rattkåpan och dragit ut sladdarna under ratten. Av oklar anledning misslyckades stöldförsöket.

På eftermiddagen den 24 oktober åkte målsägande pendeltåg mellan Stockholm och Kungsängen. Någonstans längs tågresan blev målsägande av med sitt kortfodral som förutom SL-kort även innehöll diverse id-handlingar och betalkort.

Klockan 18.22 den 24 oktober inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg / Skogshuggarvägen i Bro. Personbil vs okänt vilt.

Klockan 22.20 den 24 oktober inträffade en viltolycka på väg 269. Personbil vs vildsvin.

Den 17-25 oktober har en familj boende i Norrboda fått lappar i brevlådan med otrevligt budskap. Ärendet är anmält som ofredande mot grupp.

Mellan den 24 och 25 oktober hade en målsägande boende på Vallmostigen i Bro inbrott i sin bil. Bakluckan var uppbruten och fyra sommardäck och två verktygslådor hade stulits.

Den 25 oktober klockan 11.30 larmades polis till en butik i Kungsängenområdet efter att personal upptäckt en falsk legitimation. Två personer kom in i butiken för att hämta ut ett paket. Den äldre av dem legitimerade sig varpå personalen misstänkte att det var en falsk id-handling. Personalen ringde för att kontrollera och fick sin misstanke bekräftad. När personalen då konfronterade personen med att id-kortet var falskt flydde bägge personerna från butiken. Legitimationen blev dock kvar och kunde överlämnas till polisen.

Klockan 00.30 den 26 oktober larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Kockbacka efter att en person fyllekört och enligt inringaren råkat ut för en olycka. Olyckan visade sig vara att föraren kört in i ett träd vid Örnstigen/Råbyrondellen och sedan oskadd fortsatt resan till Kockbacka där en större fest pågick. Ambulans och Räddningstjänst stannade kvar på platsen tills polispatrullen kom dit då det fanns risk att personen skulle smita.

Vid halvtvåtiden natten mot den 26 oktober inträffade en grov misshandel på Kyrkvägen i kungsängen. Målsägande gick längs vägen när två okända personer av okänd anledning började misshandla denne. Exakt hur misshandeln skedde och om några tillhyggen användes var inte klargjort när anmälan gjordes, men polisen beslagtog ett par föremål som kan ha använts. Målsägande fick skador i huvudet som blödde och kördes i ambulans till sjukhus för vård.

Någon gång efter tre natten mot den 26 oktober stod en något överförfriskad målsägande och låste upp porten vid bostaden på Fasanstigen i Bro när 2-3 okända personer kom fram och började prata. De pratade några minuter och sedan gick målsägande in till sig. När denne vaknade på morgonen upptäckte han/hon att plånbok och mobil saknades. Enligt anmälan är målsägande säker på att de fanns när han/hon skulle låsa upp porten. I plånboken förvarades alla tänkbara kort.

Någon gång mellan den 19 och 26 oktober har en eller flera okända gärningsmän brutit sig in i målsägandes kolonistuga i koloniområdet mellan Bro och Kungsängen. Bland annat har en del småsaker stulits, men gärningsmannen / männen har också rökt i stugan och ätit en del av det som fanns i kylskåpet.

Mellan den 24 och 26 oktober stals en registreringsskylt från målsägandes bil som stod parkerad vid Grafikvägen i Brunna.

Mellan den 25 och 26 oktober stals en damcykel av märket TREK från Fjärilsstigen i Bro. Cykeln är svart/grön och har en cykelkorg fram. Kvar vid cykelstället låg bara det avklippta låset.

Klockan 18.08 den 26 oktober inträffade en viltolycka vid Svängsta, Håbo-Tibble. Personbil vs rådjur.

Någon gång mellan den 24 och 27 oktober utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Ett flertal rutor har krossats.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen