Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 19:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nästa Mali-styrka övar i Kungsängen


Karin Sidén 2017-03-23

Bild:Bild:Kim Svensson / Försvarsmakten

I månadsskiftet mars-april genomför Internationella utbildningsenheten vid Livgardet en stor övning med förband som till sommaren ska avlösa det svenska styrkebidraget till FN-insatsen i Mali. 

Övningen omfattar över 200 soldater och genomförs till stor del på Livgardet i Kungsängen. Den är en viktig del i soldaternas förberedelser innan de åker till Mali och kommer att innehålla en del helikopterinslag, då man bland annat tränar soldaterna i lufttransport av skadade. 

Mellan den 27 mars och den 5 april genomför den Internationella Utbildningsenheten på Livgardet nästa storövning för kommande Mali-styrka. Övningen, som totalt omfattar cirka 250 soldater, genomförs i Kungsängen och i Strängnäs samt till viss del även i terrängen däremellan. 

Övningsmomenten genomförs i huvudsak på de militära övningsfälten i Kungsängen samt i Strängnäs (Härad), men tung trafik med militära kolonner kommer även att använda vägarna mellan Kungsängen och Strängnäs (i huvudsak E18 och väg 55). Bland annat kommer lastbilar, terrängbil 16 och helikoptrar att ingå i övningarna. 

-I övningen kommer såväl tyngre fordon som helikopter att ingå. Helikoptrarna finns på plats främst mellan den 28 mars och den 4 april. I nuläget är inga flygningar planerade nattetid, utan man räknar med att flyga mellan klockan 09-21 samtliga dagar. Det är omöjligt att säga exakta tider och hur många gånger helikoptern kommer att lyfta och landa. Den mesta flygningen kommer att genomföras över Livgardets område, men boende i Brunna och delar av Kungsängen kommer sannolikt att märka av luftaktiviteten, säger Jenny Ringström, kommunikatör vid Livgardet i Kungsängen.

Övningen är en viktig del i förberedelserna inför kommande insats i Mali.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen