Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 17:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-21

Med ett knivrån där offret var en hårsmån från att förblöda av det knivhugg i låret som gärningsmannen utdelade går det inte att kalla den gångna helgen lugn. Tittar man på helgens inkomna anmälningar så har det dock till antalet inte varit särskilt många polisärenden i Upplands-Bro. Men upptrappningen, från rån under hot till att de unga rånarna faktiskt använder sina vapen är alarmerande. Mycket alarmerande.

-Gränsen mellan grovt rån och dråp är i många fall hårfin. Så också i fredags. Det var bara lyckliga tillfälligheter som gjorde att offret inte förblödde. Kniven träffade olyckligt en artär i låret vilket bidrog till en mycket kraftig blodförlust och det krävdes många timmar på operationsbordet för att få stopp på blödningen. Gärningsmännen hade lika gärna kunnat vara eftersökta för dråp, vilket de med stor sannolikhet inte alls hade tänkt sig när de valde att använda kniven. Knivvåld ger ofta långt värre skador än gärningsmännen inser och man skulle verkligen önska att de här ynglingarna tänkte sig för både en och två gånger innan de gick över gränsen, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro. 

-Klockan 20.40 på fredagskvällen, den 17 mars larmas ambulans, polis och räddningstjänst till Byggmästarvägen i Bro. En person har blivit överfallen av fyra maskerade ynglingar och knivhuggen i benet. Ynglingarna har även hotat offret med ytterligare knivvåld för att få plånbok samt kod till bankomatkortet. Knivhugget tog mycket illa så offrets blodförlust var mycket omfattande. Polispatruller sökte efter gärningsmännen med hund och med hjälp av helikopter men hittade ingen misstänkt. En anmälan om grovt rån är upprättad.

Strax innan 21 den 17 mars stoppade polisen ett pendeltåg på Kungsängens station. Ombord fanns en grupp unga ungdomar, i 12-13-årsåldern, som setts hantera ett pistolliknande föremål på Barkarby station. Vittnen larmade polisen som kom i fatt tåget i Kungsängen. Ungdomarna visade sig ha en soft airgun och ett stort antal bangers på sig (kraftiga smällare). Åldersgränsen är 18 för dessa och en soft airgun är licenspliktig så polisen beslagtog fynden och körde hem ungdomarna till deras föräldrar.

Den 18 mars ringde en målsägande till polisn och anmälde att han eventuellt utsatts för ett rån. Målsägande bor på Fasanstigen i Bro och hade sannolikt fått ett slag i huvudet vid 14-tiden den 17 mars. Då uppgifterna från målsägande var mycket knapphändiga gjordes en inledande anmälan om rån, men oklarheterna gör att man i nuläget inte vet med säkerhet att ett rån begåtts eller om målsägande helt enkelt råkat ut för en olyckshändelse där denne slagt i huvudet. Förhoppningsvis klarnar bilden inom kort. Se separat artikel.

Under helgen, den 17-19 mars har okända gärningsmän gjort inbrott på en byggarbetsplats på Bagarvägen i Gamla Bro. Där har de brutit sig in i en husvagn och i en container som fungerar som verktygsförvaring. Det framgår ej vad som stals.

Klockan 09.04 den 20 mars utlöstes inbrottslarmet i en villa på Strandvägen i Kungsängen. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen tagit sig in i villan genom att krossa ett sovrumsfönster. En övervakningskamera som filmade inne i huset visade att minst en person tagit sig in. I anmälan framgår ej vad som stals vid inbrottet.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen