Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 2 maj 2024 - klockan 00:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nya Härnevi snart klar


Karin Sidén 2012-10-05

Bild:Karin Sidén

Byggprojektet Härneviskolan som ska resultera i en ny, dubbelt så stor, skola närmar sig sitt slut. UBRO fick möjlighet att följa med en grupp av skolans elever när de fick bekanta sig med den nya byggnaden.


Härneviskolans elever kommer under en period få möjlighet att i mindre grupper besöka den nya skolbyggnaden. UBRO följde med när halva år 3 fick sin guidade rundtur. Av sina klasskamrater hade de fått höra en hel del redan. Det hade bland annat berättats om en dold spegel och om en ögondusch. Det rådde spänd förväntan bland barnen när de samlades vid byggfuttarna utanför byggområdet. Alla i gruppen fick sätta på sig bygghjälmar och de som hade mörka kläder fick komplettera med en neonfärgad väst. Vår guide hette Magnus.

Vår rundtur började i skolans hjärta; el- och vattencentralen. Därifrån gick vi vidare till bland annat omklädningsrummen, gymnastiksalen, biblioteket, personalrummet och matsalen. Matsalen har ett snyggt parkettgolv, fint kök och ett stort diskrum. Trapphusen är öppna och luftiga med stora fönster och klassrummen ser ut att bli väldigt ljusa och trevliga. Störst WOW-faktor hade utan tvekan gymnastiksalen. Den har ett otroligt ljusinsläpp från många och stora fönster, vitlaserade panelväggar och många roliga och spännande finesser. Bland annat kan nämnas att bakom en öppningsbar ribbstolsvägg finns en jättespegel och bakom en annan ribbstolsvägg finns en nedfällbar scen. I Trä- och metallslöjdssalen hittade vi så den omtalade ögonduschen. Den fanns på riktigt!

Oj vad stort! Åh vad fint! Jag kommer aldrig att hitta ut. Måste man ha lånekort i biblioteket? var några av de funderingar barnen kom med. När blir skolan färdig? undrade nog alla. Som det ser ut i dagsläget blir den färdig till jul. Vad som dock inte är klart än är planerna kring inflyttningen. Matsalen, gymnastiksalen och de båda slöjdsalarna kommer att prioriteras och färdigställas först. Under byggtiden har skolbarnen fått gå till Finnstaskolan för slöjd och Broskolan för idrott. Även om det fungerat över förväntan är det mycket tid som går åt till förflyttning och det skulle definitivt underlätta att istället bara gå upp till den nya skolbyggnaden.

Det var en grupp glada barn som återlämnade hjälmar och västar innan vi gick tillbaka till paviljongerna och den tillfälliga skolgården som är skolbarnens hemvist ett tag till.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen