Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2024 - klockan 02:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Observanta medtrafikanter hjälpte polisen få tag på rattfyllerist


Karin Sidén 2015-02-26

På torsdagseftermiddagen larmades polisen av flera bilister längs E18 sedan de fattat misstankar om att en medtrafikant körde påverkad. Första samtalet kom från en förare som blivit omkörd i mycket hög fart på E18 vid Bro. Bilen hittades i Jakobsberg tack vare ytterligare samtal och efter spårning med hund kunde två personer gripas.

Tack vare observanta trafikanter kunde polisen strax innan 15 på torsdagen gripa två personer, en man och en kvinna, i Jakobsberg. Mannen misstänks ha kört bil under narkotikapåverkan och kvinnan misstänks för brott mot narkotikalagstiftningen.

En av anmälarna hade blivit omkörd vid Bro av en bilist i mycket hög fart (på E18 i riktning mot Stockholm) och larmade polisen om bilens framfart. Anmälaren hann se registreringsnumret så fordonet larmades ut till de polispatruller som fanns i området.

Strax därefter ringde en annan bilist från E18 i Järfälla som reagerat på fordonets framfart. Denne medtrafikant berättade att bilen svängt av mot Jakobsberg. Anmälaren förklarade att bilen framfördes vingligt och misstänkte rattfylleri.

Tack vare de båda larmsamtalen var en polispatrull snabbt i området. De påträffade bilen övergiven, men kunde med hjälp av spårning med hund hitta en man och en kvinna som kunde knytas till fordonet.

Mannen, som enligt vittnen var den som körde bilen, greps misstänkt för drograttfylleri. Kvinnan togs med till stationen för kroppsbesiktning då hon misstänktes vara drogpåverkad.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen