Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 05:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bostadsinbrott i sportlovstider


Karin Sidén 2015-02-27

Den senaste veckan har tre inbrott och inbrottsförsök gjorts i bostäder runt om i Upplands-Bro. Semestertider lockar generellt till fler brott av den typen och årets sportlovsvecka är inget undantag.

Sportlov är lika med semestertider är lika med inbrottstider. Grovt förenklat och generaliserat, men ändå en trist sanning. Statistiken talar dock sitt tydliga språk. Inbrottstjuvar tar inte semester när övriga Sverige tar ledigt och åker bort. Runt jul, på sportlovet och under sommarsemestern peakar just den typen av brott. I år är inget undantag.

Sedan den 22 februari har tre bostadsinbrott och försök till inbrott anmälts i kommunen, efter ett nästan månadslångt inbrottsuppehåll. Både villor och lägenheter finns representerade bland anmälningarna och både Bro och Kungsängen har drabbats.

Den 23 februari anmälde en målsägande boende på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro, att denne haft ovälkommet besök i sin lägenhet. Gärningsmännen hade brutit upp altandörren och genomsökt lägenheten. Det är oklart vad som stulits. Brottstiden är angiven till 13-23 februari.

På eftermiddagen/tidiga kvällen den 24 februari larmades polisen till en adress på Fagerlidsvägen i Kungsängen där en närboende hört ljudet av glas som krossades och sett en mörkklädd person försöka ta sig in i en villa. När gärningsmannen upptäckte att han var iakttagen sprang han mot Kungsängens station. En hundpatrull sattes in i efterspaningarna, men hunden tappade tyvärr spåret.

Någon gång mellan klockan 13 och 19.20 den 24 februari drabbades en målsägande boende på Syrenvägen i Finnsta, Bro, av inbrott i sin villa. Okända gärningsmän hade brutit upp altandörren och genomsökt villan. Det är oklart vad som stulits.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen