Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 08:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Oroväckande trend på inbrottsfronten


Karin Sidén 2014-10-25


Upplands-Bro ser ut att gå mot ett mindre trevligt rekordår i år. 2013 var även det ett rekordår, men då i positiv bemärkelse, med det lägsta antalet inbrott och inbrottsförsök på många år. 2014 har hittills (den 24 oktober) haft fler inbrott och inbrottsförsök än på många år, och med tanke på att vi nu är inne i det statistiskt sett inbrottstätaste kvartalet talar det mesta för att den oroväckande trenden håller i sig.

Antalet bostadsinbrott fortsätter att skjuta i höjden i Upplands-Bro. I september inträffade 10 inbrott och inbrottsförsök i bostäder, vilket var årets högsta siffra. Redan den 22 oktober tangerades den siffran för att sedan passeras den 23. I och med lägenhetsinbrotten på Fjärilsstigen den 23 oktober gjordes också en annan, allt annat än smickrande passering: Upplands-Bro har under september och oktober haft fler inrapporterade inbrott och inbrottsförsök än grannen Järfälla, något som kan betecknas som ett historiskt bottennapp.

-Jag tror inte att det hänt förut att vi varit i paritet med Järfälla, de är trots allt nästan tre gånger så många som bor där (cirka 69 000). Sedan den första september har de haft 20 inbrott och inbrottsförsök, vilket är ovanligt lite för att vara Järfälla, medan vi haft 22, i sin tur ovanligt mycket för att vara Upplands-Bro. Det är en mycket trist trend och vi jobbar hårt för att få allmänheten medveten om hur man på bästa sätt förebygger bostadsinbrott, säger en bekymrad Björn Svensson, närpolis och brottsförebyggare i Upplands-Bro och Järfälla.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen