Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 09:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-08-09

Den senaste tiden har antalet anmälningar om skadegörelse ökat, något som fascinerande nog inträffar varje år vid den här bryttiden mellan sommarlov / semestrar och höstens ankomst när barn, unga och vuxna åter träder in i vardagslivet. Exakt vad som orsakar ökningen finns säkert forskning och statistik att läsa om men här nöjer jag mig med ett konstaterande att ökad skadegörelse är ett vanligt fenomen när längre skollov närmar sig slutet. Inte bara här i Upplands-Bro utan så gott som överallt.

Den 3 augusti, vid 10-tiden, inträffade ett inbrottsförsök i en sommarstuga på Svarvarholmen vid Erikssund. En granne till målsägande såg aktivitet vid stugan och skrämde sannolikt bort gärningsmannen. Det visade sig att gärningsmannen flyttat en stol så att den stod under ett fönster och att försöken att ta sig in genom fönstret var på god väg att lyckas. Inbrottsförsöket blev tack och lov avbrutet i tid.

Någon gång mellan den 4 och 5 augusti stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Rankhusvägen i Kungsängen.

Den 5 augusti, någon gång mellan 17 och 19.30 utsattes målsägandes bil för skadegörelse när den stod parkerad på Assurs väg i Bro. Någon hade skadat vänster bakdäck med ett vasst föremål.

Någon gång mellan den 3 och 6 augusti utsattes målsägandes bil för ett stöldförsök. Bilen stod parkerad på Råbystigens boendeparkering när stöldförsöket inträffade. Enligt anmälan är det oklart hur gärningsmannen tog sig in i bilen, men kablarna under ratten var framdragna och klippta och tändningslåset sönderbrutet.

Någon gång mellan klockan 02 och 02.45 den 6 augusti utsattes en målsägandes bil för skadegörelse på Fågelvägen i Bro. Någon hade krossat både fram- och bakruta på bilen.

Mellan den 30 juli och den 7 augusti har en målsägande på Råbystigen utsatts för upprepad skadegörelse mot sin lägenhet. Vid åtminstone tre tillfällen har någon åsamkat dörren skada, bland annat genom att göra märken, bända sönder brevinkastet och kasta smällare mot den.

Någon gång mellan den 30 juli och den 7 augusti hade en målsägande boende på Prästhagsvägen i Kungsängen inbrott i sitt förråd. Det är oklart vad som stulits. Låsöglan till hänglåset var avklippt.

Någon gång mellan den 6 och 7 augusti hade en målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Örnstigens boendeparkering. Gärningsmannen hade krossat en sidoruta och stulit teknik-utrustning. Dörrlåsen hade brytskador och det gick inte att stoppa in nyckeln i tändningslåset.

Någon gång mellan klockan 14 den 7 augusti och klockan 07 den 8 augusti stals två roddbåtar vid Paradiset (Lejondalssjön). Båtarna har aluminiumskrov och är av märket Linder. De var fastlåsta med kedjelås när de stals.

Någon gång mellan den 7 och 8 augusti utsattes en målsägandes bil för stöldförsök. Bilen stod parkerad på Fasanstigens boendeparkering. Enligt anmälan hade rattlåset på bilen slagit i, och så fanns det brytskador runt ratt och tändningslås. Det satt en spik instucken i tändningslåset.

Den 8 augusti anträffade en polispatrull en okänd mängd kopparskrot som låg inrullat i en matta. Mattan låg halvgömd vid en liten vägsnutt i anslutning till Härnevi Skolväg i Bro. Kopparskrotet (kopparrör och bitar) är med största sannolikhet stöldgods, men det är okänt var stöldplatsen är. Fyndet är taget i beslag.

Vid 16 tiden den 8 augusti inträffade en stöld av en mobiltelefon. Målsägande klev på pendeltåget i Jakobsberg och när denne klev av i Bro upptäckte han att mobilen samt ID-kort och kontokort var borta. Stölden har sannolikt inträffat i Jakobsberg, men kan ha hänt på tåget. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen