Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 19:54 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-08-29

Skadegörelse och stöld är de vanligast förekommande anmälningarna i måndagens polisrapport. Bland annat inträffade två mobilstölder från elever på en skola i Kungsängen i fredags.

En liten påminnelse till oss alla: Tänk på att alltid ha mobilen under uppsikt! Det är frestande mycket pengar vi bär runt på och ibland faktiskt lägger ifrån oss lite oförsiktigt! Inte skulle vi lägga ifrån oss en trave 500-lappar utan koll, men med mobilerna har vi inte samma tänk. Vi lägger dem på sätet bredvid oss på tåget, i jackfickan på jackan vi hänger ifrån oss i kapprummet på arbetsplatsen, ovanpå skåpet medan vi letar efter läxan vi ska lämna in och i den öppna handväskan som står kvar vid arbetsplatsen när vi går på toa. Att Mitt är Mitt och Ditt är Ditt är en utopi, verkligheten är en annan - och därför måste vi alla bli bättre på att inte skapa frestande tillfällen för dem med "långa fingrar". 

Någon gång mellan den 23 och 24 augusti inträffade ett inbrottsförsök i en nyproducerad villa på Sandviksvägen i Norrboda, Kungsängen. Enligt anmälan hade både ytterdörren och altandörren brytmärken. Ingen verkar dock ha tagit sig in.

Vid 11.30 den 25 augusti blev målsägandes bil repad på Bro centrum-parkering. I samband med att målsägande skulle parkera bilen uppstod en dispyt med en person som bland annat slog näven i målsägandes biltak. Enligt anmälan fick bilen repor i samband med dispyten.  

Någon gång mellan den 25-26 augusti blev en målsägande av med spoilervingen på sin röda BMW. Bilen stod parkerad på Liljestigens parkering i Finnsta. 

Någon gång mellan klockan 13.30 och 14 den 26 augusti blev en elev på en skola i Kungsängen av med sin mobiltelefon. Enligt anmälan vet eleven att den hade mobilen i klassrummet klockan 13.30. Klockan 14 när det var dags för idrott fanns inte mobilen. Det är oklart när,var och hur den försvann.

Någon gång mellan klockan 14 och 14.10 den 26 augusti blev en elev på en skola i Kungsängen av med sin mobiltelefon (samma skola som ovan). Eleven hade glömt kvar mobilen ovanpå skåpet några få minuter och sedan var den borta.

Någon gång mellan den 26 och 27 augusti utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Örnstigens parkering när den fick ena bakrutan krossad. I övrigt finns inga tecken på bilinbrott varför det hela klassats som en skadegörelse på bil.

Någon gång mellan klockan 20 och 22 den 27 augusti blev målsägandes mopedbil utsatt för skadegörelse. Mopedbilen stod parkerad vid Lillsjöns parkering när någon repade höger fram- och bakskärm samt bröt upp ena dörren.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen