Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 21:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-01-09

Om man frånser lördagens dramatiska rånarjakt, där två rånare med kumpan(er) jagades i Kungsängen efter att ha rånat en telebutik i Bålsta, har det varit en lugn helg i Upplands-Bro. Ett par fall av skadegörelse och ett par fall av bilrelaterad brottslighet har anmälts, i övrigt inte mycket alls.

När det gäller rånarjakten så var den framgångsrik, minst sagt. Tre ynglingar greps, två i Kungsängen och en i Jakobsberg. En av de tre gripna ska vara misstänkt och anhållen i sin frånvaro för ett rånförsök mot en telebutik i Kista och en annan uppges vara misstänkt för delaktigthet i den omfattande pall-lagerbranden i Brunna. En av flyktbilarna tillgreps i Barkarby kvällen innan i ett rån mot en kvinna, så även det brottet kan komma att lösas tack vare lördagens gripande.

Någon gång mellan den 4 och 5 januari blev en målsägande på Hallonvägen i Tibble bestulen på fyra vinterdäck på fälg från dennes bil. Dessutom hade bilen blivit slangad på en okänd mängd bränsle.

Klockan 21.10 den 5 januari smällde det till i en av fönsterrutorna i målsägandes lägenhet på Blomstervägen i Bro centrum. Enligt anmälan är det oklart vad som orsakade smällen, men ett cirka 20 centimeter stort hål med tillhörande sprickor uppstod i de två yttre glasrutorna i fönsterrutan. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Vid 11.30 den 7 januari rånades en telebutik i Bålsta centrum av två maskerade och beväpnade ynglingar. De flydde i två bilar, initialt förföljda av en privatperson som anat ugglor i mossen och som kunde guida poliserna i efterföljandet. En av flyktbilarna fick stopp i ett dike vid Granhammarsvägen i närheten av Tibble. En av rånarna greps direkt. Ungefär en halvtimme senare greps den andre rånaren i Jakobsberg och ytterligare lite senare kunde en tredje misstänkt gripas vid Coop Konsum i Tibble. Se separat artikel.

Någon gång under natten mellan den 7 och 8 januari utsattes en stallinnehavare och ett okänt antal hyresgäster för stöld då det var inbrott i ett stall i Håbo-Tibble. Stallbyggnaden ska enligt anmälan ha varit olåst, men där inne hade hänglås till förvaringsskåp klippts upp. Bland annat stals hästfiltar, grimmor och boots. Tjuvarna har använt foderpåsar och skottkärra för att köra sakerna till en bil en bit längre från gården. Flera målsäganden har anmält samma inbrott.

Någon gång mellan den 5 och 9 januari utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Två fönsterrutor hade krossats.

Någon gång mellan den 5 och 9 januari hade en målsägande inbrott i två bilar som stod parkerade vid Tibble Torg. Bägge bilarna hade fått en ruta krossats och hade därefter genomsökts, men enligt anmälan verkar inget vara stulet.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen