Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 11 maj 2024 - klockan 04:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fixa laddplats till din elbil
Meddelande från Upplands-Bro kommun


Meddelande från Upplands-Bro kommun 2017-01-13

Vill du eller dina grannar skaffa elbil? Funderar du på hur bilen ska laddas? Du som bor i bostadsrätt, ansvarar för en parkering eller vill veta mer om hur det går till att fixa laddplatser kan få svar på dina frågor på en kostnadsfri informationsträff.

Den bästa laddplatsen är oftast bilens ordinarie parkeringsplats. Det är bekvämt och enkelt att ladda bilen under natten. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. Därför genomför Energi- och klimatrådgivningen projektet "Fixa laddplats" som förklarar hur det går till.

I januari och februari är du välkommen till någon av Energi- och klimatrådgivningens sex informationskvällar om hur du kan fixa laddplats. Under kvällen presenteras enkel information om hur du går till väga, vad det kostar och vad du ska tänka på när du ska fixa laddplatser till din parkering. All information finns också samlad på fixaladdplats.se

Från klockan 17:00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Klockan 18:00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag.

Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna, som även visar även upp laddstolpar, laddboxar och färdiga paketlösningar för laddning av elbilar. Det är samma program på alla sex platser:

  • 25 januari Allaktivitetshuset, Sundbyberg
  • 26 januari Kommunhuset, Sollentuna
  • 31 januari ABF-huset, Stockholm
  • 1 februari Nordic Choice Hotel, Nacka
  • 7 februari Kulturhuset, Haninge
  • 8 februari Xenter, Botkyrka

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Fixa laddplats tar förutom seminarier fram checklistor och vägledningar samt gör det enkelt att söka delfinansiering för stolparna från det statliga investeringsprogrammet Klimatklivet.



Anmäl dig och läs mer här!


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen