Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 20 maj 2024 - klockan 03:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-01-23

Sett till antalet polisanmälningar som inkommit sedan i fredags har det varit en lugn helg i Upplands-Bro, men då en av anmälningarna gäller personrån känns beskrivningen lugn något missvisande. Rånet inträffade i lördags kväll vid Råbystigen i Bro. Den tonåring som utsattes för rånet fick uppsöka sjukhus för omplåstring. 

Strax innan halv ett, natten mot den 21 januari, larmades Räddningstjänst, polis och ambulans till Musikvägen/Stråkstigen i Södra Brunna där en bilbrand upptäckts. Enligt rapporten var det bilens ägare som själv upptäckte branden och gick dit för att försöka släcka. Just då fick elden en explossionsartad utveckling varpå bilägaren/ målsägande brännskadade händer, ansikte och huvud. Bilen totalförstördes i branden och en annan bil, som stod parkerad bredvid, skadades av värmen. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Målsägande fick uppsöka sjukhus för omplåstring.

Strax innan ett, natten mot den 21 januari, hörde ett "öronvittne" på Stationsvägen i Bro ljudet av glaskross och gick för att kontrollera vad som orsakat ljudet. "Öronvittnet" såg då två personer i färd med att göra inbrott i en intilliggande salong. De två gärningsmännen flydde från platsen i en mörk liten bil när de insåg att de var påkomna. En anmälan om försök till inbrott upprättades.

Någon gång mellan klockan 15.30 den 20 januari och klockan 21.30 den 21 januari gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes radhus på Oxelvägen i Bro. Enligt anmälan tog sig gärningsmännen in genom att bryta upp balkongdörren. Bland annat stals en läsplatta och diverse smycken.

Klockan 22.20 den 21 januari utsattes en tonårig målsägande för ett personrån på Råbystigen i Bro. Målsägande hade klivit av bussen på Norrgårdsvägens busshållsplats och gick mot Råbystigen när denne plötsligt blev stoppad av en yngling. Flera ynglingar dök upp och ganska snabbt var målsägande omgärdad av ett stort gäng i 15-20-årsåldern. Enligt anmälan uppskattas det ha varit tjugotalet ynglingar i gänget. Målsägande utsattes för slag och sparkar och blev bestulen på sin jacka och ryggsäck med innehåll. Därefter försvann gärningsmännen. Målsägande fick uppsöka sjukhus för omplåstring. En anmälan om personrån upprättades.

Någon gång mellan klockan 18 och 20 den 22 januari stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil medan den stod parkerad på Björnbärsstigens boendeparkering i Tibble.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen