Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 23:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-27

Bostadsinbrott, misshandel och stöld är några av de brottsrubriceringar som återfinns i helgens polisrapport. På diverse sidor på FB finns även indikationer på garageinbrott och stulna sommardäck, men det är inget som ännu återfinns bland anmälningarna. 

Många dröjer ett par dagar, någon vecka innan de anmäler ett brott varför det i bland kanske "saknas" något i anmälningslistan du som familjemedlem eller närboende vet har hänt. Andra gånger kan omständigheterna vara sådana att det inte är lämpligt att allmänheten får kännedom om ett visst brott, eller att läget i utredningen är sådant att polisen inte vill dela med sig av den information de har. Och ibland händer det också att de anmälningar som görs via nätet saknar viktig information som gör att det inte går att förstå vad som menas utan några rejäla gissningar och därmed löper risk att feltolkas - och därför sållas bort av undertecknad för att minimera risken för missförstånd.

Den 23 mars, någon gång mellan 12.30-16, inträffade ett bostadsinbrott på Brogårdsvägen i Bro. Gärningsmännen hade krossat en fönsterruta för att ta sig in. Det är oklart vad som stals. I polisrapporten den 24 mars fanns ett annat inbrott på Brogårdsvägen i Bro. Samma brottstid och tillvägagångssätt, olika villor.

Den 24 mars klockan 09.43 utlöstes inbrottslarmet i en villa på Assurs väg i Bro när okända gärningsmän krossade en fönsterruta. Det är oklart vad som stals.

Den 24 mars, mellan klockan 06 och 17, inträffade ett bostadsinbrott på Assurs väg i Bro. Gärningsmännen hade krossat en fönsterruta för att ta sig in. Det är oklart vad som stals.

Klockan 17.15 den 24 mars kom målsägande gående på Violinvägen i brunna när två ynglingar i uppskattningsvis 16-17-årsåldern kom fram och frågade vad målsägande heter. De undrade om denne möjligen hette ett speifikt namn. När målsägande sa att han ej hette det blev ynglingarna aggressiva och slog till honom i ansiktet. Därefter sprang de från platsen. Blodvite uppstod, men målsägande ska inte ha fått någon värre skada.

Klockan 01.15 den 25 mars larmades polisen till en lägenhet på Råbyvägen där ett bråk uppstått mellan två bekanta. Lägenhetsinnehavaren hade en gäst/gäster, och av oklar anledning började två av dem som befann sig i lägenheten att bråka. Bråket ledde till slagsmål där den ena fick mer stryk än den andre. En person fick åka till sjukhus för omplåstring, medan den andre greps misstänkt för misshandel och för brott mot knivlagen. Bägge personerna är i femtioårsåldern.

Den 25 mars, mellan klockan 12 och 22.30, inträffade ett bostadsinbrott i en lägenhet på Melofonstigen i Brunna. Gärningsmännen hade lossat och lyft ur en fönsterkasett. Det är oklart vad som stals.

Någon gång mellan den 24 och 26 mars inträffade ett bostadsinbrott på Gavottvägen i Brunna. Någon hade tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster. Det är oklart vad som stals.

Vid 14.30-tiden den 26 mars inträffade en cykelolycka på Gamla Enköpingsvägen i Kungsängen. Målsägande vår på väg i riktning mot Stäket när han ungefär vid Ryssgraven blev omkörd av en bilist som körde så nära att bilen puttade omkull cykeln. Cyklisten skadades och kördes i ambulans till sjukhus. Bilisten stannade inte utan försvann från olycksplatsen. Då ett vittne hann notera registreringsnumret och bilmärket kunde polisen lätt hitta bilägaren som nu misstänks för vårdslöshet i trafik, vållande till trafikskada samt smitning. (Återstår dock att klargöra vem som körde bilen...)

Vid 12-tiden den 27 mars inträffade en stöld alternativt ett rån i Kungsängens centrum, i närheten av vårdcentralen. Målsägande blev tillfrågad av en främmande man hur mycket klockan är och tog då fram sin mobil för att svara. Då ryckte mannen åt sig telefonen och försvann från platsen. Enligt obekräftade uppgifter ska mannen ha haft kniv, men det är inget som i nuläget finns bekräftat i polisanmälan som i skrivande stund ej var komplett. Om kniven använts för att hota är det rån som är rubriceringen, annars stöld.

Polis Albin Näverberg påtalar att det den senaste tiden skett ett flertal liknande stölder i Upplands-Bro och Järfälla, där företrädesvis kvinnor/tjejer blivit av med sina telefoner då de antingen gått och pratat i dem eller då de kontrollerat tiden efter att ha blvit tillfrågade om densamma. Det kan med andra ord vara läge att hålla ett extra vakande öga på sina medsystrar samt att hålla extra hårt i telefonen om man går på Pokemonjakt eller pratar i luren.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen