UBRO Panorama gif-fil
Mäklarhuset dec 14
Förstasidan Fredagen den 18 augusti 2017 - klockan 22:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-04-18

Två bilbränder, en i Bro och en i Kungsängen, och två rån i Kungsängen toppar påskhelgens polisrapport som annars är förvånansvärt (och mycket glädjande) kort, trots att det varit långledigt.

-Det har varit lugnare på inbrottsfronten än på ett bra tag, både i Upplands-Bro och i Järfälla, vilket är bra. Kanske kan det vara så att tjuvarna läst alla inbrottsvarningar som varit i media och på sociala medier och dragit öronen åt sig. De vill ju inte bli upptäckta, så får de signaler om att allmänheten är extra vaksam så byter de nog gärna område för säkerhets skull, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och upplands-Bro.

Vid 18.15-tiden den 13 april ser och hör en person hur två barn i 10-12-årsåldern står och krossar fönsterrutor på en skola i Bro. När han/hon ropar högt springer barnen från platsen. en anmälan om skadegörelse upprättas.

Vid 18.40-tiden den 13 april var målsägande på väg hem från Kungsängens centrum med middagspizzorna i näven. När målsägande gick över gångvägsbron till Prästhagsvägen kom två ynglingar i 15-18-årsåldern fram (ur en gupp av 5-6 stycken) och hotade till sig pizzorna. Ynglingarna försvann från platsen. 

Klockan 06.10 den 14 april är det någon som kastar en sten rakt genom målsägandes altandörr på Fjärilsstigen i Finnsta. Det finns i nuläget inga uppgifter om hur många stenkastarna var.

Vid 22.40-tiden den 14 april upptäcktes en bilbrand på centrumparkeringen i Bro, på långtidsparkeringen närmast Enköpingsvägen. Sammanlagt sju bilar skadades i den omfattande branden, varav fem totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid 01.15 den 16 april upptäcktes en bilbrand på grusparkeringen på Lillsjö Badväg, nära Granhammarsvägen i Kungsängen. En bil totalförstördes och en bil skadades i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Någon gång mellan klockan 12 den 15 april och klockan 22 den 16 april utsattes målsägandes lägenhet på Finnstastigen i Bro för ett inbrottsförsök. När målsägande kom hem upptäckte denne brytskador på ytterdörren. Gärningsmannen hade inte lyckats bryta upp dörren, så det hela stannade vid ett inbrottsförsök.

Vid 18-tiden den 17 april utsattes två tonåringar för ett rån på Bergvägen i Kungsängen. De två målsägande befann sig utanför en liten kvartersbutik när tre maskerade män i uppskattningsvis 20-25-årsåldern dök upp. Männen hotade till sig en mobiltelefon. Inget våld ska ha använts. Männen hade halsdukar för sina ansikten.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/8
Bakluckeloppis i Bro
100 kg LEGO i Kulturhuset
Kvarnnibble Gårdsbutik öppnar
Söndag 20/8
100 kg LEGO i Kulturhuset
Barnens Dag på Ladan Öråker
Måndag 21/8
Utomhusbio i Kungsängen: Grease
Tisdag 22/8
Runebergs Finland - en smakrik resa
Utomhusbio i Kungsängen: Lejonkungen
Lördag 26/8
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Kultur och Fritid vt 17 Forntidsglimtar Lunchvisn

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Sjöräddningen testamente

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen