Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 15 maj 2024 - klockan 19:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-04-21

Sedan i fredags har det inkommit 30 anmälningar till polisen. Ett antal bostadsinbrott, arbetsplatsinbrott och bilinbrott har det varit, men också snatteri, cykelstöld och skadegörelse, med mera.

Någon gång mellan den 3 och 17 april utsattes en golfklubb i Bro för en stöld ur en bod. Gärningsmännen hade helt sonika tryckt in den stora och tunga golfbollsmaskinen vid driving-rangen och på så sätt kommit åt alla golfbollar inne i boden. Uppskattningsvis 7 000 golfbollar blev stulna vid inbrottet.

Den 17 april, strax efter 15, såg en kund hur en annan kund (kund 2) stoppade en flaska innanför jackan inne på en butik i Kungsängens centrum. När kund 2 betalat för några varor och skulle lämna butiken konfronterade kund 1 denne och påtalade att kund 2 skulle betala alla varor, även den som doldes under jackan. Kund 2 vägrade visa vad som fanns innanför jackan och lämnade butiken. En anmälan om snatteri upprättades.

Någon gång mellan 08.10 och 15.10 den 17 april stals en mountainbike från Torget i Kungsängen. Målsägande hade låst fast sin grön-svart-vita herrcykel med ett bygellås, men när målsägande skulle cykla hem fanns bara en bit av låset kvar vid cykelstället.

Någon gång mellan 07 och 16 inträffade ett bostadsinbrott på Jädra Byväg i Håbo-Tibble. Se separat artikel.

En målsägande befann sig vid Finnviksvägen i Håbo-Tibble i ett tjänsteärende vid 17-tiden den 17 april och satt i sin bil som stod parkerad i vägkanten. Plötsligt kom en yxbeväpnad person utrusande från ett närliggande hus. Yx-personen sprang fram mot målsägandes bil med yxan i högsta hugg och målsägande, som uppfattade situationen som mycket hotfull, backade snabbt bort för att komma undan. En anmälan om hot mot tjänsteman upprättades.

Ett företag på Energivägen i Brunna hade ovälkommet besök i helgen. Någon gång mellan klockan 17 den 17 april och 09.45 den 18 april bröt sig okända gärningsmän in i företagets lokaler och vidare in i det låsta kontorsutrymmet. Där hade man försökt att bryta upp ett säkerhetsskåp men inte lyckats. Kontoret var väl genomsökt och det var fortfarande på tisdagen oklart om något stulits vid inbrottet.

Natten mot den 19 april, vid klockan 00.20 såg ett vittne hur två personer kom ut från en församlingslokal i Brunna industriområde. Vittnet konfronterade de två och frågade vad de gjorde där. De två obehöriga sa då att de inte alls var där utan att vittnet bara drömde och började ta sig ut genom inhägnaden. Medan person nummer 1 klättrade ut gav person nummer 2 vittnet ett knytnävsslag. Medan vittnet larmade polisen såg han/hon ytterligare tre obehöriga personer komma ut från församlingslokalen och vidare ut från det inhägnade området. Det är något oklart vad som stulits, men eventuellt saknas kontanter från ett kassaskrin. En anmälan om misshandel och en anmälan om stöld genom inbrott är upprättade.

Natten mot den 19 april, vid klockan 00.30, larmades väktare och polis till ett företag på Klövtorpsvägen i Bro, där åtminstone en obehörig person tagit sig in på företagets inhägnade område. På plats upptäcktes att en av bilarna som stod parkerad på området fått höger framruta krossad och att handskfacket var öppnat. Det är oklart om något stulits.

Strax innan 04 natten mot den 19 april upptäcktes en brand inne på avfallsanläggningen vid Högbytorp. Se separat artikel.

Vid 18-tiden den 19 april larmades polisen till Snickarvägen i Gamla Bro där en granne upptäckt ett pågående villainbrott. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 17 och den 19 april utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. En ruta krossades.

Någon gång mellan den 16 och 20 april utsattes målsägandes bil för ett stöldförsök. Medan bilen stod parkerad på Fasanstigens boendeparkering i Råby i Bro har någon först försökt att bryta sig in i bilen. När det inte har fungerat har bilens alla fönster krossats. Spår tyder på att gärningsmannen / männen även hoppat på bilen. Kåpan under ratten var bortbruten och tändningslåset mixtrat med. Bland annat saknades ett lastgaller och bilstereon.

Någon gång mellan den 16 och 20 april utsattes målsägandes husvagn för ett inbrott. Husvagnen stod på en inhägnad byggarbetsplats vid Önsta i Bro. När målsägande kom tillbaka till arbetet på måndagen hade okända gärningsmän brutit sig in i husvagnen. Ytterdörren till husvagnen var uppbruten och där inne hade gärningsmännen även brutit upp det låsta kylskåpet. Något oklart om något stulits.

Någon gång mellan den 16 och 20 april utsattes målsägandes husvagn för ett inbrott. Husvagnen stod på en inhägnad byggarbetsplats vid Önsta i Bro. När målsägande kom tillbaka till arbetet på måndagen hade okända gärningsmän brutit sig in i husvagnen. Ytterdörren till husvagnen var uppbruten och där inne hade gärningsmännen även brutit upp det låsta kylskåpet. Mat och läsk uppges ha stulits.

Någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag morgon klockan 06.30 utsattes en förskola på Artistvägen i Brunna för nedskräpning och skadegörelse. Se separat artikel.

Någon gång mellan fredag eftermiddag och måndag morgon klockan 06.30 utsattes en skola i Bro för skadegörelse. När personal kom till skolan på måndagen så var fönster krossade, belysningspållare förstörda och locket till en sandbehållare bortslitet.

Klockan 01.30 den 20 april inträffade en viltolycka vid trafikplats 148, E18 Bro. Personbil vs rådjur.

Klockan 07.57 den 21 april inträffade en viltolycka vid Musikvägens bushållsplats i Brunna. Personbil vs rådjur.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen