Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 15 maj 2024 - klockan 19:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-04-27

Det har varit en lugn helg i Upplands-Bro med 19 inkomna anmälningar sedan i fredags. Två av anmälningarna gäller inbrott i husvagnar på en byggarbetsplats vid Önsta i Bro. Inbrotten inträffade under förra helgen (16-20 april), men anmälningarna landade i anmälningslistorna först i fredags. Av de 17 anmälningarna som då återstår är det flera som har en längre brottstid, på upp mot dryga månaden, där brotten kanske upptäckts nu i helgen men begåtts tidigare. Där finns även några förlustanmälningar medräknade, vilket gör att den gångna helgen kan sägas vara den lugnaste på länge.

I Brunna har vuxenvandrare påträffat en festplats som ungdomar ställt i ordning med stulna/"lånade" möbler och grillar. Kvarlämnade gasflaskor och spritflaskor och andra lämningar tyder på att festligheter pågått även denna helg, men kanske inte i den omfattningen som tidigare. Vuxennärvaron, när fler ögon och öron som ser vad som sker får sannolikt snabba positiva effekter.

Mellan den 16-20 april inträffade enligt uppgift från en målsägande så många som 10 inbrott i husvagnar som stod uppställda vid en större byggarbetsplats i Bro. Ett par av dessa inbrott har UBRO rapporterat om i en tidigare Polisrapport-artikel. Ytterligare två anmälningar har nu gjorts om samma tillfälle. Genomsökta husvagnar och stulen mat är det genomgående tillvägagångssättet.

En målsägande boende på Råbystigen i Bro har anmält att denne utsatts för olaga hot genom telefonsamtal från en okänd person. Gärningsmannen har mellan den 14 och 23 april ringt till målsägande ett flertal gånger. Vid de två tillfällen målsägande svarat har hot uttalats. Gärningsmannen har enligt anmälan ej talat om vem han/hon är.

Någon gång mellan den 17 och 25 april stals en båtmotor från målsägandes båt. Båten stod på tomten på Ingefärsvägen på Smidö när stölden inträffade. Motorn är en 50 hk Yamaha.

Den 5 mars upptäcktes att ett staket runt en företagsfastighet på Ängsuddsvägen i Bro var uppklippt. Då man misstänkte inbrott såg man över fastigheten och kunde konstatera att inget saknades. Den 24 april upptäckte målsägande att ett elverk var stulet. Det hade funnits den 5 mars, men någon gång mellan den 5 mars (efter att man undersökt fastigheten) och den 24 april har någon tagit sig in på fastigheten och stulit elverket  (troligtvis samma gärningsmän som klippte hål i staketet).

Någon gång mellan den 16 och 25 april stals en registreringsskylt från ett släp som stod parkerat vid Aspviksvägen i Bro.

Någon gån mellan den 20 och 25 april stals målsägandes bil från boendeparkeringen på Rönnbärsstigen i Tibble. Vid flera tillfällen den 25 april sågs bilen på olika platser i Kungsängen och på eftermiddagen den 26 april hittades den "slängd" på Mineralvägen i Lillsjöområdet. När målsägande kom dit vid fyratiden stod en okänd person vid bilen. När målsägande frågade vad personen gjorde vid bilen sprang personen därifrån. En hundpatrull skickades till platsen för att försöka hitta personen som sprang från bilen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen