Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 05:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nära tusen fortkörare vecka 16
Nyhet från Stockholmspolisen


Nyhet från Stockholmspolisen 2015-04-26

Förra veckans nationella trafiksatsning av hastigheten på Stockholms läns vägar gav nära tusen hastighetsrapporter. Bonus blev ett antal speciella händelser och andra brott i samband med insatsens kontroller.

För att vara exakt var det 918 förare som bröt mot hastigheten. Nittiofem av dem var hastighetsöverträdelser med mellan 6 till 9 kilometer i timmen vilket är det ungefärliga gränsen för åtal. Tio motorcykelförare rapporterades för fortkörning. Därtill kom 26 narkotikabrott som uppdagades i samband med kontrollverksamheten. 

Andra typer av brott som uppdagades var bland annat olovlig körning, ett stulet fordon, fem rattfylleriförseelser, cirka 20 drograttfylleri, smitning, grov vårdslöshet i trafik med mera.

– Enligt forskning är den höga hastigheten på vägarna den största och enskilt högsta olycksfaktorn. Därför är det viktigt att sänka hastigheten för den stora massan. Under de nationella trafikveckorna är det gemensamma kontroller över hela Europa, men det är också viktigt att fördela kontrollerna jämnt över hela året för att öka efterlevnaden av hastigheterna, säger Göran Bolinder, sektionschef för trafiken i region Stockholm.

Bötesbeloppen kan vara allt från 1500 kronor till 4000 kronor, beroende på vilken hastighetsgräns man överträtt och hur mycket för fort man kört över den gränsen.


Nyhet från Stockholmspolisen
Text: Tina Knoxborn
Publicerad: 2015 04 24


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen