Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Måndagen den 19 november 2018 - klockan 20:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-01-29

Fredagskvällen inleddes dramatiskt med en stor polisiär insats i Bro där man sökte efter en knivbeväpnad yngling som försökt knivråna en privatperson på bilnyckel och bil. Rånförsöket inträffade på centrumparkeringen strax innan 18 på kvällen så det var mycket folk i rörelse, men tyvärr undkom rånaren. 

Förutom rånförsöket har det dock polisiärt sett varit en lugn helg, med mycket få insatser. Ett inbrottsförsök på en bensinmack i Kungsängen är den enda "större" anmälan som inkommit (t o m måndag fm. Ibland dröjer målsägande med att göra anmälan så det kan möjligen inkomma någon ytterligare i ett senare skede.)

Klockan 04.41 den 26 januari utlöstes inbrottslarmet på en bensinstation i Kungsängen. På övervakningsfilmerna ses fyra gärningsmän försöka ta sig in i butikslokalen men misslyckas. Gärningsmännen avvek från platsen innan väktare/polis anlände.

Klockan 09.36 den 26 januari såg en förbipasserande bilförare att det låg ett skadat/dött djur i dikeskanten vid Broavfarten (i riktning mot Enköping) och ringde 11414. Polisen skickade dit viltvårdare som kunde konstatera att dovhjorten var död. En anmälan om smitning upprättades då det är lag på att man ska polisanmäla om man är med om en viltolycka.

Klockan 17.57 den 26 januari larmades polis till Bro centrum där ett rånförsök just begåtts av en knivbeväpnad yngling. Enligt vittnesuppgifter bedömdes rånaren vara under 20 år. Rånaren knivhotade målsägande och försökte tvinga till sig offrets bilnyckel och bil, men hon lyckades slita sig loss och springa in i centrum, varpå rånaren avvek från brottsplatsen utan det tilltänkta bytet. Målsägande ska inte ha skadats fysiskt vid rånförsöket. Polishelikopter och hundpatrull var med i efterspaningarna efter rånaren, men de hittade ingen misstänkt.

Klockan 18.51 den 28 januari inträffade en viltolycka på Håtunavägen vid Håbo-Tibble. Bil vs rådjur (sannolikt). Kollisionen var så pass kraftig att bilen fick skador i fronten men varken föraren eller den ditkallade viltvårdaren lyckades lokalisera något skadat rådjur (eller annat djur för den delen).

 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Julmarknad på Klint
Julmarknad på Lövsta Gård
Söndag 2/12
Örnar på Broängarna
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kommunfullmäktige 2018 nov

U-B kommun Gymnasievalet 18

U-B kommun Turista i din egen kommun jultema 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen