Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-25

Under helgen har ett flertal bilar, husvagnar och andra fordon tillhörande ett ambulerande sällskap med "asfaltsläggare" slagit läger i Brunna, på gamla Coop-parkeringen. Ett flertal privatpersoner har kontaktat polisen gällande etableringen och att de blivit uppsökta av dessa "hantverkare". 

I övrigt så kan rapporteras att midsommarhelgen förutom "vanligt" halvdant  midsommarväder även bjöd på flera inbrott och inbrottsförsök i bostäder, ett åldringsbrott samt ett flertal orossamtal till polisen gällande buskörande ungdomar på mopeder och fyrhjulingar i Finnstaområdet.

Någon gång mellan den 13 och 20 juni stals en motorbåt från Granhammarsvägen i Kungsängen. Båten är sällsynt och nyrenoverad, och den liknar en Rospiggen Transport.

Någon gång mellan den 4 och 21 juni stals en blå traktor av märket Ford Major 4000 från Aspviksvägen i Bro. Traktorn har registreringsnumret CNK 183.

Strax efter 18 den 20 juni bankade det på ytterdörren hemma hos en målsägande på Porslinsstigen i Brunna. Då målsägande var upptagen dröjde det en stund innan denne kunde öppna, men han kunde konstatera att det stod en person utanför dörren. En kort stund senare hördes kraftiga ljud från altandörren och där stod då två personer med kofot och försökte bryta sig in. De två gärningsmännen lämnade raskt adressen när de insåg att radhuset ej var tomt. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Vid 13.30-14-tiden den 21 juni ringde det på dörren hemma hos en äldre kvinna boendes på Hjortronvägen i Tibble. Utanför stod en man i 40-årsåldern med utländsk härkomst. Mannen hade en lapp i handen som målsägande ej kunde läsa. När hon gick in i köket för att lägga undan sin plånbok följde mannen efter och tog plånboken ifrån henne och plockade åt sig de sedlar som fanns. Enligt vittnesuppgifter försvann mannen i riktning mot Konsumbutiken som ligger i närheten, men därefter är det oklart vilket håll han gick åt. En anmälan om grov stöld är upprättad.

Klockan 01.15 den 22 juni larmas räddningstjänst till en adress på Lärarvägen i Gamla Bro där en brand av okänd anledning uppstått i en blomlåda i ett växthus. Branden kunde snabbt släckas, men vad som orsakat den är som sagt oklart.

Någon gång mellan den 21 och 22 juni hade en målsägare boende på Korsängsvägen i Kungsängen ovälkommet besök i sin villa. Enligt anmälan hade gärningsmannen / männen krossat en fönsterruta för att ta sig in i villan. 

Någon gång mellan den 22 och 23 juni hade en målsägare boende på Rönnbärsvägen i Kungsängen ovälkommet besök i sin lägenhet. Enligt anmälan hade gärningsmannen / männen tagit sig in i lägenheten, som ligger i markplan, på okänt vis. Målsägande ska ha förlorat / blivit bestulen på sina nycklar för en tid sedan. 

Klockan 23.20 den 23 juni när målsägande befann sig inomhus i sin bostad ute på Öråker i Kungsängen stannade en svart bil utanför. Föraren klev ur bilen, plockade upp en större sten och kastade in den genom det fönster där målsägande stod. Därefter satte sig den stenkastande föraren i bilen igen och körde därifrån. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Någon gång mellan lunchtid den 23 juni och lunchtid den 24 juni utsattes målsägandes bil för inbrott när den stod parkerad på pendlarparkeringen vid Bro station, Assurs väg. Enligt anmälan hade en av bilrutorna krossats och diverse gods stulits ur bilen.

Klockan 16.19 den 24 juni larmades polisen till Ängsvägen i Kungsängen där en privatperson fått syn på ett misstänkt fordon. Polispatrullen som kom till platsen kunde med hjälp av inringarens hjälp ganska snart lokalisera föraren och passageraren till bilen, som visade sig vara stulen i Uppsala dagen innan. Både föraren och passageraren är misstänkta för bilstöld, samt för narkotikabrott. Föraren anmäldes dessutom för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Passageraren anmäldes för innehav av narkotika.

Någon gång mellan klockan 09 den 24 juni och klockan 08 den 25 juni utsattes målsägandes bil för inbrottsförsök alternativt skadegörelse medan den stod parkerad på Norrgårdsvägen i Bro. En bilruta var krossad, men inget ska enligt anmälan ha stulits, därav blir brottsrubriceringen sannolikt skadegörelse och ej bilinbrott.

Någon gång mellan den 24 juni den 25 juni utsattes målsägandes bil för inbrottsförsök alternativt skadegörelse medan den stod parkerad på Fasanstigen i Bro. En bilruta var krossad, men inget ska enligt anmälan ha stulits, därav blir brottsrubriceringen sannolikt skadegörelse och ej bilinbrott.

 Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen