Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-29

Viltolyckor, otillåtna läger och rån finns i veckans polisrapport. Men också misstänkta rånare och inbrottstjuvar som gripits och som förhoppningsvis stannar bakom lås och bom!

Nu är semestertiderna inte bara PÅ ingång utan igång på riktigt. Se om ditt hus och hjälp varandra att hålla uppsikt så att du får ha dina grejer ifred!

Under förra helgen etablerade sig ett läger med "asfaltsläggare" på gamla Coop-parkeringen i Brunna. Polisen var där i början av veckan och avvisade personerna och dess fordon från platsen. Nu under torsdagen och fredagen har istället en ny etablering börjat växa till sig, vid Björknäs camping i Bro. Lägret är känt av polisen då ett flertal bekymrade medborgare hört av sig sedan första ekipagen parkerade, men då det är markägaren som måste anmäla den olagliga aktiviteten till kronofogden innan polisen kan ta itu med att avvisa människorna inväntar man byråkratins kvarnar och den rätta arbetsgången.

Klockan 06.45 den 25 juni inträffade en viltolycka på E18 vid Kungsängens trafikplats. Bil vs rådjur.

Vid 17-tiden den 26 juni hittade ett barn en plånbok i en matbutik i Bro. Plånbokens ägarinna kontaktades av polisen. Den äldre damen, i 80-årsåldern, berättade då att hon råkat ut för två mycket påstridiga män i matbutiken som ville "hjälpa" henne i butiken. Sannolikt stals plånboken då.

På morgonen den 27 juni ringde en person till polisen och anmälde att denne sett ett trafikdödat rådjur i dikeskanten på länsväg 269, i närheten av Högbytorp. En anmälan om smitning gjordes då föraren som körde på rådjuret ej anmälde viltolyckan.

På förmiddagen den 27 juni körde en polis längs Strandvägen i Kungsängen när denne fick syn på två individer som fångade hans intresse. Det har varit ett ökat antal bostadsinbrott i polisområdet och i angränsande kommuner den senaste tiden varför polismannen stannade och inledde ett samtal. Männen pratade ingen svenska varför polismannen bad dem identifiera sig. Varken pass eller annan id-handling kunde presenteras varför männen omhändertogs (PL§11). I det arbete som sedan sker på polisstationen framkommer ganska snart uppgifter som gör att männen än så länge är misstänkta för två av de bostadsinbrott som skedde i Järfälla under midsommarhelgen samt ytterligare ett bostadsinbrott norr om Stockholm. Ytterligare bostadsinbrott kan sannolikt komma att knytas till männen som nu sitter i förvar.

Klockan 16.45 den 27 juni larmades polisen till Bro centrum där en butik utsattes för väpnat rån. Två gärningsmän, beväpnade med handyxor, hade tagit sig in i butiken och tilltvingat sig kontanter och en del annat. Rådiga privatpersoner höll för dörren så att tånarna var fast i butiken, men då rånarna krossade rutan i entrédörren med hjälp av yxorna tod ingriparna det säkra före det osäkra och lät gärningsmännen fly. Flyktbilen, en svart Mercedes, kördes till Råbyskolan där den dumpades. En intensiv rånarjakt genomfördes och senare samma eftermiddag / kväll greps två misstänkta rånare. Den ena misstänkta gärningsmannen är född 1999 och den andre är född 2002. Flyktbilen återfanns i Kallhäll.

Klockan 19.20 den 27 juni hödes ljudet av krossat glas vid Geologivägen i Lillsjöområdet. Ljudet härrörde från en krossad ruta i en skolbyggnad. Tre ungdomar sågs springa från skolgården. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Vid 09-tiden den 28 juni inträffade en viltolycka vid Bro station. Pendeltåg vs rådjur. Föraren rapporterade att rådjuret snuddats av tåget, men viltvårdaren kunde ej hitta något skadat djur så sannolikt klarade sig rådjuret med blotta förskräckelsen...

Klockan 01.20 natten mot den 29 juni ser en väktare hur fyra män håller på att stjäla alkohol från  en lastbil parkerad i Brunna industriområde. Polisen larmas. När väktaren åker fram för att stoppa stölden uppstår ett visst tumult. I tumultet uppfattar väktaren att det blänker till i någon form av vapen varpå han kör på gärningsmännens bil för att stoppa deras flykt. Gärningsmännen avviker ändå från brottsplatsen och en polispatrull tar upp jakten på flyktbilen. Flykten går mot Stockholm där en annan polispatrull får stopp på gärningsmännen på Stora Essingen. Då har fyra gärningsmän blivit tre. De tre personerna grips och medförs till Sollentuna. Männen släpptes senare uner natten efter beslut av åklagare, men misstanken gällande vapenbrott, grovt olaga hot mot tjänsteman och försök till grov stöld kvarstår. Männen är sedan tidigare kända av polisen men ska inte ha någon lokal anknytning.

Klockan 03.20 den 29 juni såg en privatperson hur tre ungdomar släpade / puttade på en moped på Ängsuddsvägen i Bro. Personen ringde polisen som skickade en patrull. När polisen kom till Ängsuddsvägen hittade de mopeden men inga ungdomar. Mopeden beslagtogs då polisen misstänkte att den var stulen.

Strax innan 07 den 29 juni ringde en person till polisen och anmälde att denne sett ett trafikdödat rådjur i dikeskanten i närheten av Brunna trafikplats på E18 (i riktning mot Enköping). En anmälan om smitning gjordes då föraren som körde på rådjuret ej anmälde viltolyckan.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen