Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:26 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-07-16

Helgens polisrapport innehåller bland annat tre viltolyckor i Broområdet. I den torka som råder är det inte alls ovanligt att rådjuren rör sig mer då de kan tvingas ut på längre vandringar för att hitta vatten.

-Torkan orsakar ändrade färdvägar för vilt, något som lätt orsakar ett ökat antal viltolyckor. Kör försiktigt. Även markbränder orsakar stor oro bland djuren och kan få dem att röra sig i för individen nya och okända områden, något som vi bilförare måste vara medvetna om.

Någon gång mellan den 12 och 14 juli stals en blå BMW 325 av 2005 årsmodell från Fjärilsstigen i Bro. Bilrens registreringsnummer börjar WEG.

Strax innan klockan 19 den 13 juli inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen -Norrgårdsvägen i Bro. Bil vs rådjur.

Vid 19.20-tiden den 13 juli ringde en privatperson in om ett trafikdödat rådjur på Enköpingsvägen vid Kockback, nära brandstationen. Bil vs rådjur. Smitning.

Vid tretiden, natten mot den 14 juli, utlöstes larmet i en liten kiosk på en av golfbanorna i Bro. Med hjälp av polishund kunde man spåra gärningsmannen / männen en strecka utmed banan men ingen person greps.

Vid 19.30-tiden den 14 juli larmades polis till Östervägen i Kungsängen där en person blivit överfallen och misshandlad av tre kvinnor i 20-30-årsåldern. Kvinnorna hade hjälpts åt att hålla i och slå målsägande. Det framgår ej i anmälan om misshandelsoffret skadades vid överfallet. Det framgår inte heller något motiv/ någon anledning till misshandeln.

Strax efter klockan 21 den 15 juli inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen - Jurstagårdsvägen, nära golfbanan. Bil vs rådjur.

Natten mot den 16 juli ringde ett flertal oroliga Brunnabor till 112 efter att de hört ett 20-tal skott avlossas från vad som bedömdes vara ett automatvapen i Gröna Dals-området. Polisen ägnade larmet en hel del uppmärksamhet men kunde inte hitta några tomhylsor, skottmärken eller andra tecken på skottlossning. Det kan vara så enkelt som att ljudet av skott kom från Livgardet och härstammade från deras aktiviteter, alternativt att den som sköt hade någon form av "uppfångningsanordning" för tomhylsorna och sköt med blanka skott. 

I samband med polisinsatsen då man sökte efter tecken på skottlossning i Gröna Dalen kom en ungdom körande på moped. Mopedisten visade sig sakna erforderligt förarbevis och en anmälan om detta upprättades.


När det gäller helgen i Stockholmsområdet skriver Polisen så här på sin hemsida:

"Det råder totalt eldningsförbud i hela Stockholms län. Förbudet gäller även särskilt iordningsställda grillplatser men inte egen tomt.

Trots att informationen spridits på många sätt i olika forum har Polisens Regionledningscentral  fått in många samtal från medborgare som vittnar om att det grillas på många badplatser och ute i naturen.

Under dygnet 14/7 och 15/7 till kl 15:00 har drygt sextio samtal kommit till Regionled- ningscentralen som gäller grillning på platser där det inte är tillåtet. 

Polispatruller har inte möjlighet att rycka ut till alla dessa platser, utan måste prioritera.

Brotten som är aktuella är brott mot ordningslagen, och om det orsakar brand är det allmänfarlig vårdslöshet.

Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är att följa det gällande eldningsförbudet."


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen