Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 19:14 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-09-03

En intensiv fredagskväll med flera händelser vid ungefär samma tidpunkt inleder helgens polisrapport. Rånet mot ICA-butiken i Bro Centrum har glädjande nog goda utredningsmöjligheter då en gärningsman sitter anhållen och då det finns ett stort antal vittnen till brottet. Vad gäller den mc/moppeförare som hittades svårt skadad i Brunna hoppas polisen få in vittnesuppgifter för att försöka klargöra vad som hänt. I nuläget vet man inte så mycket mer än att den skadade sannolikt legat skadad upp till en timme innan hjälpen kom.

Klockan 20.20 den 31 augusti larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Granhammarsvägen i Kungsängen där en bilolycka inträffat vid motorvägsavfarten. Utredningen om olyckan får klargöra olycksorsaken den här gången, men generellt kan sägas att det är mycket vanligt att bilister struntar i lämna-företrädesskylten och svänger ut på Granhammarsvägen trots att det kommer bilar körande och att det därför händer osedvanligt många olyckor på den sträckan just därför.

Medan räddningsarbetet pågick vid olycksplatsen kom två mopedister körande och berättade att det låg en skadad person, moped/mcförare, vid macken i Brunna. Räddningstjänst skickade dit en bil som snabbt konstaterade att uppgiften stämde. Vad som hänt där är oklart, men den skadade hade brutit armen och ena lårbenet och man misstänker att dennes sällskap lämnat platsen utan att larma. Den skadade bedömdes ha legat i upp till en timme och var så pass illa däran att ambulanshelikoptern behövdes för transporten till sjukhus. Polisen är mycket intresserad av vittnesuppgifter kring den olyckan för att kunna klargöra vad som hände.

Vid 21-tiden på fredagskvällen, den 31 augusti, utsätts ICA-butiken i Bro centrum för ett rån. Rånarna, enligt vittnesuppgift tre till antalet, har på okänt vis tagit sig upp på Broterrassen där de krossat ett av butikens takfönster. Ett stort antal personer blir vittnen till hur gärningsmännen tar sig in i den låsta butiken. Medan en av rånarna med hjälp av ett rep firar sig ner i butikslokalen har personalen hunnit låsa alla dörrar samt låsa in sig själva, samtidigt som polis larmats till platsen. Den gärningsman som tagit sig in i butiken lyckas inte, trots ivriga försök, ta sig ut igen, utan blir kvar och kan enkelt gripas. De två andra gärningsmännen flyr till fots över torget och centrumparkeringen i riktning mot Köpmanvägen. Det finns uppgifter i sociala medier om att skott ska ha avlossats men det är något som polisen i nuläget varken bekräftar eller dementerar. Personalens agerande möjliggjorde gripandet och säkerställde samtidigt att ingen kom till fysisk skada.

Vid 21.10 den 31 augusti larmas polisen till Finnsta i Bro där någon eller några försökt bryta sig in i en restaurang. Gärningsmannen/ männen har ej lyckats ta sig in utan har lämnat platsen med oförrättat ärende. Brytmärken och skador på dörren var vad som mötte polisen när de kom dit.

Vid 13-tiden den 1 september hittades en väska vid skaterampen i Klockardalen, Håbo-Tibble, som innehöll ett antal lyftvapen. 

Klockan 01.40 den 3 september larmades polisen till Idrottsstigen i Bro (gångvägen som går parallellt med Enköpingsvägen, mellan Råbystigen och Råbyplanen) där en person blivit misshandlad och bestulen på kläder och mobiltelefon. Den misshandlade, hemmahörande i Märsta, mötte 4-5 personer som gav sig på honom med sparkar, slag och ett tillhygge. En av gärningsmännen greps senare på natten. Innan gärningsmännen lämnade sitt offer tog hans kläder och mobiltelefon. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen