Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 04:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-10-22

Helgens polisrapport innehåller en blandad skörd av inkomna anmälningar. Skadegörelse, inbrott och försök till inbrott bland annat men också ett par viltolyckor samt en störande fest.

Strax före midnatt den 18 oktober backade en svart Audi in i skyltfönstret till en företagslokal i Bro C. Två män sågs kliva ur med bigbags och försöka ta sig in genom det trasiga skyltfönstret men innan de hann fullborda inbrottet avvek de från platsen. Bilen som användes som murbräcka var anmäld stulen från ett angränsande län.

Vid 23.40 den 19 oktober såg en privatperson hur en grupp ungdomar kastade gatsten på en busskur så att rutorna krossades. Vittnet larmade polisen och gav sig till känna och avbröt därmed skadegörelsen, men ungdomarna hann avvika från platsen innan polispatrullen nådde fram.

Klockan 02.25 den 20 oktober larmas polis till Bergvägen i Kungsängen där ett vittne ser hur en mycket påverkad person sätter sig på förarplats i en bil och försöker starta bilen. Då personen är för påverkad för att lyckas med att starta bilen och köra iväg blir det ingen anmälan om rattfylleri. 

Vid lunchtid den 20 oktober larmas polisen till Almare Stäket där en privatperson hittat en gömma med stulna båtmotorer, bland annat sin egen. Enligt anmälan hade personen i fråga letet runt i området och då stött på lagerplatsen. Åtminstone två motorer, eventuellt fler fanns i gömman.

Ett par ungdomar som den senaste tiden blivit ofredade och trakasserade av en annan person via sociala medier blir på kvällen den 20 oktober konfronterade av och hotade av samma person även i fysisk kontakt. Anmälningar om ofredande och olaga hot upprättas.

På kvällen den 20 oktober larmas polis till Fornsta på Livgardets mark där en fest stör omgivningen. Tillställningen som pågår under flera dygn liknas i anmälan med en rejvfest med mycket hög musik. När polisen återkommer på morgonen den 21 oktober pågår festen i samma omfattning och en person grips för brott mot narkotikalagstiftningen.

Någon gång mellan den 18 och 21 oktober gör okända personer inbrott i en föreningslokal på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro. Inbrottstjuvarna konsumerar diverse mat och dryck.

Klockan 19.08 den 21 oktober inträffar en viltolycka på Smidövägen i närheten av båtklubben. Bil vs vildsvin. 

Vid 21.20 den 21 oktober inträffar en viltolycka på E18 vid Bro i riktning mot Enköping. Bil vs rådjur.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen