UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 19 juli 2019 - klockan 16:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-01-14

Den 10 januari drabbades en handfull Upplands-Bro-familjer, fyra i Bro och en i Kungsängen, av inbrott eller inbrottsförsök i sina bostäder.

-Under eftermiddag och tidig kväll den 10 januari upptäcktes ett flertal inbrott. I Bro var det fyra relativt närliggande bostäder som hade haft ovälkommet besök, alla i Finnstaområdet. I två av fallen vet vi att gärningsmännen tog sig in genom att ta bort foder runt ett fönster och sedan lyfta ur hela fönsterkasetten. Det här är ett tillvägagångssett vi sett vid ett flertal inbrott i Järfälla den senaste tiden och sannolikt rör det sig om samma gärningsmän som helt enkelt sakta rört sig hitåt, säger Albin Näverberg, polis i Järfälla och Upplands-Bro.

Klockan 17.44 den 9 januari anmäler en privatperson en viltolycka på Tranbyggevägen i Kungsängen. Anmälaren hade då hittat en påkörd dovhjort i vägkanten, men ej sett när den körts på. Det finns ingen anmälan gjord om viltolyckan som matchar fyndet varför det hela registreras som en smitning.

På kvällen den 9 januari anmäler en privatperson en viltolyckai Kungsängen. Vid 20.30-tiden hade anmälaren hittat en påkörd dovhjort i vägkanten på länsväg 907 vid Granhammar (Tranbyggevägen). Anmälaren hade passerat platsen vid 16.30-tiden och då fanns inget påkört djur där varför man drar slutsatsen att påkörningen skett någon gång under det tidsfönstret. Det finns ingen anmälan gjord om viltolyckan som matchar fyndet varför det hela registreras som en smitning. Eventuellt är det samma dovhjort som anmälts två gånger men med lite olika platsbeskrivningar.

Klockan 16.45 den 10 januari anmäler en privatperson att denne kört på ett rådjur i närheten av korsningen vid Jurstagårdsvägen / Enköpingsvägen i Bro.

Någon gång mellan klockan 16.35 och 18.35 den 10 januari utsattes en familj på Liljestigen i Finnsta för inbrott i sitt radhus/sin marklägenhet. Det finns inga tydliga tecken på hur gärningsmännen tagit sig in men ett sannolikt modus enligt polisen är att de lyckats lyfta ut ett av lägenhetens fönster och sätta tillbaka det utan att lämna några märken efter sig.

Någon gång mellan klockan 16.30 och 19.30 den 10 januari utsattes en familj på Vårlöksvägen i Finnsta för inbrott i sitt radhus/sin marklägenhet. Gärningsmännen tog sig in genom att ta bort foder runt ett fönster och sedan lyfta ur hela fönsterkasetten.

Någon gång mellan klockan 14.35 och 20.00 den 10 januari utsattes en familj på Ginstvägen i Finnsta för inbrott i sitt radhus/sin marklägenhet. Gärningsmännen tog sig in genom att ta bort foder runt ett fönster och sedan lyfta ur hela fönsterkasetten.

Någon gång mellan klockan 12.00 och 22.00 den 10 januari utsattes en familj på Liljestigen i Finnsta för inbrottsförsök i sin villa. Gärningsmännen har försökt ta sig in genom att bryta upp ett fönster/bryta bort fönsterfodret men har fått ge upp då fönstret var försett med fönsterlås som gjorde att det ej gick att öppna/lyftas ur.

Någon gång mellan klockan 10.00 och 21.00 den 12 januari utsattes en familj på Kritstigen i Lillsjöområdet för inbrott i sitt radhus.

Vid 22.30 den 13 januari stoppade en polispatrull en bil vid Vallmostigen i Finnsta för kontroll. I bilen fanns flera personer varav en utav dem blev aggressiv. Bland annat ska denne ha bitit en av poliserna varför en anmälan om våld mot tjänsteman upprättades. Dessutom gjordes flera andra anmälningar om smärre förseelser.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 21/7
ÖPPEN TRÄDGÅRD
ÖPPEN TRÄDGÅRD
Tisdag 23/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Tisdag 30/7
Sommarkafé på Hembygdsgården i Kungsängen
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen