Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 22:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-12-15

Bilar, bilar, bilar. En majoritet av helgens brott har bilar inblandade på ett eller annat sätt, rubriceringen varierar. Viltolyckor, skadegörelse, stöld och inbrott för att nämna några. Särskilt Rönnbärsvägen i Tibble och Melofon- och Trombonstigen i Brunna har varit extra drabbade.

Någon gång mellan den 7 och 8 december utsattes en företagare på Fjärilsstigen i Bro för ett inbrott. Okända gärningsmän hade krossat en ruta och tagit sig in i lokalen. Det är oklart vad som stals. Vid den tekniska undersökningen kunde polisen säkra viktig teknisk bevisning.

Någon gång mellan den 9 och 12 december stals en vit Citroen Jumper (liten lastbil) från Lillsjöparkeringen vid Granhammarsvägen.

Natten mellan den 10 och 11 december försökte någon att stjäla/göra inbrott i en liten lastbil på Melofonstigens boendeparkering i Brunna. Enligt målsägande fanns det brytmärken bak på skåpet till bilen.

Klockan 16.32 den 11 december inträffade en viltolycka på länsväg 269 vid Bro. Bil vs rådjur.

Klockan 18.35 den 11 december inträffade en viltolycka på väg 912 i Håbo-Tibble. Buss vs vildsvin.

Strax innan 22 den 11 december hörde vittnen ljudet av glaskross från boendeparkeringen vid Trombonstigen i Brunna. Polis larmades till platsen. Under tiden såg vittnet/inringaren hur en ficklampsförsedd mansperson sträckte sig in i bilen han just krossat rutan på. När vittnet gick mot parkeringen sprang mannen därifrån. Oklart om något stulits.

Klockan 01.50 den 12 december såg vittnen hur en kvinna gick runt bland bilarna på Rönnbärsvägens boendeparkering i Tibble. Kvinnan såg ut att intresserat titta in i bilarna varför polis larmades till platsen. Kvinnan var borta när polisen anlände, men två bilar med krossad ruta hittades. 

Någon gång mellan klockan 19 den 11 december och klockan 02.40 den 12 december hade en målsägande boende på Rönnbärsvägen i Tibble inbrott i sin skåpbil. Det fanns brytmärken på skåpdelen.

Någon gång mellan klockan 03.20 och 04.30 den 12 december blev en målsägande utsatt för stöld av sin mobiltelefon. Målsägande reste med nattbuss från Centralen till Upplands-Bro och råkade somna. När målsägande vaknade igen var mobilen borta.

Någon gång mellan klockan 18 den 11 december och klockan 10 den 12 december hade en målsägande boende på Melofonstigen i Brunna inbrott i sin bil. Enligt anmälan hade tjuven krossat en ruta på bilens högra sida och stulit en laddkabel till mobilen. Oklart om detta är en av de två tidigare nämnda bilarna ovan.

Någon gång mellan klockan 18 den 11 december och klockan 10.15 den 12 december hade en målsägande boende på Melofonstigen i Brunna inbrott i sin bil. Enligt anmälan hade tjuven krossat en ruta på bilen och stulit en tröja och en jacka.

Någon gång mellan klockan 19 den 11 december och klockan 12 den 12 december hade en målsägande boende på Begoniaslingan i Bro ett inbrottsförsök på sin bil. Enligt anmälan hade tjuven försökt bryta sig in, men också utsatt bilen för skadegörelse genom att sparka på den och repa lacken.

Någon gång mellan klockan 16 den 11 december och klockan 13.30 den 12 december inträffade ett inbrottsförsök på målsägandes skåpbil. Bilen stod parkerad på Mätarvägen i Brunna. Enligt anmälan hade tjuven försökt bryta sig in bak i skåpdelen på bilen med ett kofotsliknande verktyg.

Någon gång mellan den 6 och 12 december stals ett hästsläp från en ridhusparkering i Bro. Den 12 december anträffades hästsläpet på en bensinstation i Kungsängen där det stod parkerat.

Någon gång mellan klockan 22 den 12 december och klockan 06.15 den 13 december utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Kristallstigens parkering vid Lillsjö-området. Gärningsmannen hade repat bilen längs bägge sidorna.

På kvällen den 13 december upptäcktes ett försök till lägenhetsinbrott på Råbystigen i Bro. När målsägande kom hem fanns rejäla brytskador på dörrkarm och lås. Se separat artikel.

Klockan 22.59 den 13 december inträffade en viltolycka vid Gällöfsta, Västra Ryd. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 20 den 13 december och klockan 08 den 14 december utsattes en målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Rönnvbärsvägens boendeparkering i Tibble. Höger sidoruta var krossad och spoilern var trasig. En registreringsskylt var borta vilket klassas som egenmäktigt förfarande. I och med att det inte fanns några tecken på att gärningsmannen varit inne i bilen är rubriceringen satt till skadegörelse.

På eftermiddagen den 14 december utsattes ett antal elever på en L-M-skola i Bro för stöld. I nuläget är det ännu oklart hur många elever som drabbats, men åtminstone fyra elever har blivit av med sina mobiltelefoner. Enligt vittnesuppgifter ska en mansperson under en längre tid gått runt på skolan och pratat med flera elever både på gåren och inne i skolbyggnaden. Han ska även ha setts komma ut från omklädningsrummen där stölderna skett.










Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen