Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 11:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-02-05

Inbrott, försök till inbrott, stöld och skadegörelse är de vanligast förekommande anmälningarna den gångna veckan. Inbrottsobjekten har varierats mellan bilar, lägenheter, barack, bensinmack och på byggarbetsplatser.

Någon gång mellan den 29 och 31 januari inträffade en stöld ur en barack på Stenkaksvägen i Bro. Under helgen har okända gärningsmän brutit upp dörren och tagit sig in i baracken. Där har gärningsmännen tillgripit en kamera, laddare och kontanter.

Någon gång mellan den 30 och 31 januari inträffade ett inbrottsförsök i målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Björnbärsstigens boendeparkering i Tibble. Enligt anmälan fanns det brytmärken på förardörren men inget som tydde på att gärningsmannen lyckats ta sig in i bilen.

Någon gång mellan den 30 och 31 januari utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Råbyvägens boendeparkering i Bro. Enligt anmälan var en förnsterruta på bilen krossad, men det finns inga tecken på att någon varit inne i bilen.

Den 1 februari anmäldes en stöld från en byggarbetsplats vid Begoniaslingan vid Rosenäng i Bro. Enligt anmälan har en gul-svart markvibrator stulits någon gång mellan den 21 och 27 januari. Vittnen ska ha sett en lastbil vid platsen sent på kvällen den 21 januari, men det är oklart om det var då stölden inträffade.

Klockan 02.55 den 2 februari gick inbrottslarmet på en bensinmack i Kungsängen. Någon eller några gärningsmän krossade en ruta för att ta sig in i lokalen, men skrämdes sannolikt bort av larmet. Enligt anmälan verkar gärningsmännen ha lämnat macken tomhänta.

Någon gång mellan klockan 18 den 1 februari och klockan 09 den 2 februari gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes lägenhet på Trombonstigen i Brunna. Se separat artikel.

Någon gång mellan klockan 22 den 2 februari och klockan 08 den 3 februari var någon brutit sig in i målsägandes verkstadslokal på Nyborgsvägen i Håbo-Tibble. Målsägande upptäckte att dörrlåset till verkstaden var uppbrutet. Under natten hade man även hört ryck i ett antal handtag på fastigheten. Enligt anmälan verkar dock inget vara stulet.

Någon gång mellan klockan 18.30 och 20 den 3 januari inträffade en stöld ur ett av omklädningsrummen i Sporthallen i Bro. Målsägande hade lämnat kvar väskan med innehåll i omklädningsrummet medan träningen pågick och när träningen var slut var mobilen borta.

Någon gång mellan klockan 17.45 och 20.30 den 3 januari gjorde okända gärningsmän inbrott i målsägandes lägenhet på Melofonstigen i Brunna. Se separat artikel.

Vid ett-tiden natten mot den 5 februari krossade en okänd gärningsman en ruta i entrén till ett flerbostadshus på Bergvägen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Klockan 04.44 den 5 februari utlöstes larmet i en villa på Lillmossvägen i Norrboda. Då villan är under uppförande räknas det som inbrott på en byggarbetsplats och inte inbrott i bostad. Gärningsmännen bröt upp ytterdörren. Ur villan stals alla vitvaror, badrumsskåp och diverse verktyg.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen