Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 11:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

UF-företaget med bortsprungna djur som företagsidé


Karin Sidén 2016-02-05

Skärmdump av hemsidan
Skärmdump av hemsidan

Bland årets UF-företag på UBG finns många spännande affärsidéer. Från snigelfällor och vattenflaskor till ljus för välgörenhet och t-shirtar med viktigt budskap och en hel del däremellan. Ett av årets UF-företag heter missingpets.se och är en webb-plats för djurägare och deras älsklingar. Har ditt djur försvunnit kan du enkelt lägga upp en efterlysning på sidan och är det i stället så att du hittat ett husdjur så kan du efterlysa dess ägare lika enkelt.

-Vår tanke är att ge djurägare och deras djur en större chans att återförenas med varandra. Som det är nu ser man ofta efterlysningar på FaceBook till exempel, men då drunknar ju nästan efterlysningen i det stora flödet av inlägg. På missingpets.se erbjuder vi struktur och synlighet på ett annat sätt, förklarar Elias som är en av grundarna till företaget.

Missingpets.se är ett UF-företag som startades av fyra sistaårs-elever på UBG. Elias, Hugo, Victor och Andreas ville att deras UF-företag skulle göra nytta och vara till glädje för användarna.

-Jag var ute med min hund och såg en annons om en bortsprungen katt på en anslagstavla utanför ICA. Då tänkte jag att det måste finnas ett effektivare sätt att nå ut till lokalområdet. Det känns som att knappt någon kollar på dessa anslagstavlor nuförtiden. Vi fyra i gruppen har alla intresse för djur och såg en möjlighet till affärsidé. Eftersom vi sett efterlysningar av bortsprungna kattungar, upphittade hundar och liknande i det enorma flödet av text och bild på FaceBook tyckte vi att det borde vara bättre att samla den typen av inlägg på en egen plattform. Vi pratade om det i gruppen och fram växte idén till missingpets.se, berättar Elias.

Killarna har byggt upp sin webbplats, missingpets.se, så att djurägarna eller "upphittarna" enkelt kan lägga upp en annons med en efterlysning. Tanken är att djurägare och djurvänner runt om i landet blir medlemmar på sidan.

-Ett djur ska alltid känna sig tryggt och det gör den bäst hos sin ägare. Missingpets.se är ett stöd för att återförena husse och matte med sin bästa vän, konstaterar Victor.

Länk till Kommunens hemsida där en sammanfattning av årets UF-mässa på UBG finns.
Länk till missingpets.se

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen