Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 15:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Säljstart för lägenheter vid Säbyholm


Karin Sidén 2014-09-06

Huvudbyggnaden vid Säbyholm är fantastiskt vacker. Den ritades av arkitekt Ivar Tengbom som även ritat Konserthuset i Stockholm.
Bild:Karin Sidén
Huvudbyggnaden vid Säbyholm är fantastiskt vacker. Den ritades av arkitekt Ivar Tengbom som även ritat Konserthuset i Stockholm.

Anrika, vackra Säbyholm håller på att förvandlas från vackert skolområde för naturbrukselever till en fantastisk boendemiljö för hundratals familjer. Förvandlingen görs i etapper och kommer att ta några år, men idag lördag varr det dags för visning av de första bostadsrättslägenheterna. I tre av skolbyggnaderna, kallade Hamra, Torpa och Låssa, har sammanlagt nio lägenheter varsamt byggts för att passa in i den unika miljön. Hugade spekulanter och nyfikna tittare trängdes i den specialinredda visningslägenheten.


Febril aktivitet vid huset Hamra inför lördagens visning. <br />
Bild:Karin Sidén
Febril aktivitet vid huset Hamra inför lördagens visning.


I dag, lördag, är det visning av de "nya" lägenheterna vid Säbyholm. "Nya" lägenheter i gamla hus och i en anrik miljö skapar ett unikt boende i en fantastisk del av Upplands-Bro. För de potentiella köparna väntar patina och charm, likt vindslägenheter i äldre hus på fina adresser i Stockholm, närheten till naturen, Mälaren, ett nystartat bryggeri, en närmiljö där ett lantbruksgymnasium och trädgårdsmästarutbildning under årtionden satt prägel på växtligheten i de parklika omgivningarna.

In i det sista har förberedelserna pågått för att få den första lägenheten färdig till visningen. Både invändigt och utvändigt har en totalrenovering gjorts. Säbyholm är ett stort projekt, där de nio lägenheterna som nu är ute till försäljning tillhör inledningen av fas 1. Alla nio är dock inte helt färdigrenoverade än, så under visningen får spekulanterna nöja sig med att komma in i en av lägenheterna för att få en känsla för vad ritningarna visar. Fler lägenheter kommer det att bli när byggherren och ägaren så sakteliga kommer att bygga om flertalet elevbostäder på området till bostadsrättslägenheter i olika storlekar.

&Ouml;versta bilden föreställer huset Låssa. Innanför den pampiga entrén ligger tvårumslägenheten. Den har ett loft. Torpa heter huset under. &Auml;ven där blir det tre lägenheter, en enplanare och två stycken tvåplanslägenheter.<br />
Bild:Karin Sidén
Översta bilden föreställer huset Låssa. Innanför den pampiga entrén ligger tvårumslägenheten. Den har ett loft. Torpa heter huset under. Även där blir det tre lägenheter, en enplanare och två stycken tvåplanslägenheter.


Under fas 2 och fas 3 planeras parhus och villor att uppföras. Sammanlagt är det 155 bostäder som är tänkta att uppföras under de närmaste åren. På området kommer en förskola att öppnas och man hyser en förhoppning om att kunna anlägga en båthamn för de boende i Säbyholmsviken.

Säbyholm var fram tills för drygt ett år sedan ett naturbruksgymnasium vilket bidragit till den unika karaktären på miljön. Trädgårdsmästarutbildningen finns kvar på området och det är tack vare den som de boende kommer att åtnjuta trädgårdsmästarskötsel inkluderat i månadsavgiften.

En tvåa, en femma och sju fyror är vad de potentiella köparna har att välja på i den här första säljsvängen. Med boendeyta från 71 m2 - 129 m2, i ett eller två plan, är det väldigt olika lägenheter som erbjuds. Lägenheterna har separata ingångar, egna uteplatser och är fördelade på tre olika huskroppar en bit ifrån varandra. Inflyttningen beräknas till mitten av november.

Inte ens Eric Dahlin och Anette Rydberg vid SkandiaMäklarna, som sköter försäljningen av lägenheterna har fått komma in och titta på visningslägenheten i förväg. Lägenheten har inretts av bland andra inredaren Jon Eliasson, känd från bland ett flertal inredningsprogram på TV.

-Vi är verkligen nyfikna på att se resultatet nu, vi har inte ens fått tjuvkika, berättade Anette Rydberg på fredagsförmiddagen. Anette, kollegan Eric och inredaren Fanny höll som bäst på att förbereda ett show-room i huvudbyggnaden när UBRO hälsade på. Prospekten dukades fram, ritningar och översiktskartor på området sattes upp, tygprover, mattprover, kuddar och annat piff lades fram för att inspirera köparna. Tillsammans med bland andra Handelsbanken och SEB, inredaren Fanny Widén, och byggherren ska Annette och Eric ta emot spekulanterna där under lördagens visning.

Ett showroom skapades på fredagen i huvudbyggnaden. &Ouml;verst: Inredaren Fanny Widén förbereder sin inspirationshörna. Mäklaren Eric Dahlin radar upp prospekten. Undre raden: Mäklaren Anette Rydberg förbereder översiktskartor, ritningar och annat som är av intresse för visningsbesökarna.
Bild:Karin Sidén
Ett showroom skapades på fredagen i huvudbyggnaden. Överst: Inredaren Fanny Widén förbereder sin inspirationshörna. Mäklaren Eric Dahlin radar upp prospekten. Undre raden: Mäklaren Anette Rydberg förbereder översiktskartor, ritningar och annat som är av intresse för visningsbesökarna.

-Vi har tagit fasta på herrgårdskänslan och den unika miljön här på Säbyholm. I lägenheterna får man verkligen känslan av vindsvåning i ett sekelskifteshus samtidigt som miljön runt omkring andas herrgård och Mälarskärgård. I dag har vi bilförsäljare för Jaguar och Range Rover här som visar sina bilar för att lite ytterligare späda på den exklusiva känslan, men i slutänden kanske det inte alls är Jaguarfolk och Range Roverägare som flyttar hit. Vi har sett ett stort intresse från Stockholmsbor innan visningen och det ska verkligen bli spännande att se vilka som kommer på visningen idag, säger Anette Rydberg.



Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen