Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 06:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-09-05

Sedan i tisdags har det inkommit 21 anmälningar till Närpolisen varav några är förlustanmälningar. 15 av anmälningarna härrör från Kungsängen.

-Det har varit en lugn inledning på veckan här i Upplands-Bro. Hos våra grannar i Järfälla är det dock ett mer spänt läge då en viss social oro har blossat upp. Det har bland annat handlat om stenkastning mot poliser och fordon som satts i brand. Avståndet från Järfälla till Upplands-Bro är inte långt, så det är naturligtvis en händelseutveckling vi både följer och arbetar med.

Mellan den 1 augusti och den 2 september har en husbil som står parkerad vid Björnbärsstigen i Tibble utsatts för upprepad skadegörelse. Enligt anmälaren har fem rutor krossats, en större gren kastats in i husbilen och inredningen förstörts.

Natten mellan den 1 och 2 september stals fyra fällstolar från en tomt på Östervägen i Kungsängen. Även trädgårdsbordet var flyttat, men av någon anledning lämnades det kvar av tjuvarna.

I tisdags kväll, den 2 september, rörde sig en civil patrull i Kungsängenområdet. Där stötte de på en person som visade tecken på narkotikapåverkan, varpå man utförde en husrannsakan i dennes bostad på Bergvägen. I bostaden fann man en stor odling av marijuana och diverse utrustning som används för att förädla växterna till narkotika. En anmälan om narkotikabrott upprättades och personen fördes till Sollentuna för förhör och undersökning. Plantor och utrustning togs i beslag.

Den 3 september, vid 10-tiden, hittades en liten påse med misstänkt narkotiskt preparat i på en skola i Brunna. Innehållet visade sig vara 1 gram cannabis.

Den 3 september, klockan 10.15, smet en man i 25-30-årsålderna från sin bensinnota. Mannen körde en mörk Audi och hade tankat drygt 54 liter bränsle på en mack i Kungsängen.

Den 3 september, någon gång mellan klockan 12 och 13, utsattes en målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad utanför en butik i Brunna. Målsägande beskrev i anmälan hur bilen fått fram- och sidorutorna repade, lacken repad och bucklor i plåten.

Den 3 september, klockan 12.45, utsattes en målsägande boende på Ekhammarvägen i Kungsängen för olaga hot. En utlandsregistrerad bil med gula nummerplåtar åkte sakta förbi och fotograferade målsägandes tomt. När målsägande i sin tur fotade bilen och föraren vevade denne ner rutan och var både otrevlig och hotfull. En av två passagerare klev ur bilen och var även han hotfull.

Den 3 september, vid fyratiden på eftermiddagen inträffade en trafikolycka på Gamla Enköpingsvägen, i höjd med Lindhagaberg. En bilist körde om ett fordon trots mötande trafik och krockade med en motorcyklist som inte hann undan. Motorcyklisten och motorcykeln skadades, men klarade sig långt bättre än många andra offer i liknande olyckor. Bilisten anmäldes för vårdslöshet i trafik.

Den 3 september, någon gång mellan 18.45 och 23.15, stals målsägandes cykel från cykelstället vid Kungsängens station. Cykeln, en grå 28-tums damcykel, är av märket Apollo.

Den 4 september, klockan 01.23 larmades polisen till Torget i Kungsängen där en väktare beskjutits med grön laser. Väktaren kunde peka ut varifrån laserstrålen kom. När poliserna knackade på erkände personen i lägenheten att det var denne som beskjutit väktaren med lasern och man beslagtog laserpekaren från gärningsmannen. En anmälan om framkallande av fara för annan upprättades.

Den 4 september såg en i personalen hur en snattare stoppade en flaska innanför byxlinningen innan denne lämnade butiken i Kungsängens centrum. Snattaren togs inte fast.












Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen