UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 20:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Snart öppnar nya trafikplatsen vid Kockbacka


Karin Sidén 2018-04-11

I början av maj räknar Trafikverket med att kunna öppna den efterlängtade nya trafikplatsen vid Kockbacka i Bro. Den kalla och långa vintern har gjort att det sista färdigställandet fått skjutas framåt i tiden, men nu ser vädrets makter ut att ha släppt sitt grepp om vinterkylan och varmare temperaturer är på gång.

-Det har varit en vinter utöver det vanliga i år. Kylan har gjort att entreprenören valt att avvakta med de sista arbetena, såsom asfalteringen vid anslutningen till befintliga vägnätet vid Kockbacka samt ett sista lager asfalt på motorvägens södra ramper. Det är fortfarande minusgrader på nätterna men vi tror och hoppas att våren är här nu och att den riktigt svåra kylan är ett minne blott. Tidsplanen för en helt färdigställd anläggning med återställning av mark etc är fortfarande ohotad och går det bara som tänkt med asfalteringen och den efterföljande besiktningen är planen att vi öppnar trafikplatsen i början av maj, säger Mikael Freiman, projektledare på Trafikverket.

Den stränga och snörika vintern har gjort att färdigställandet av trafikplatsen vid Kockbacka i Bro dragit ut på tiden. Ursprungsplanen, att öppna på- och avfarten sommaren 2018, är ohotad trots fördröjningen. Om allt går som det ska är det sista asfalteringsjobbet gjort om ett par veckor.

-Man kan asfaltera vid minusgrader också, om man värmer upp de delar som ska asfalteras, men eftersom projektet hela tiden legat så bra till i tidsplanen så fanns det ingen anledning för entreprenören att färdigställa asfalteringen under den mycket kalla perioden. Vi var helt överens om att inte pressa på i kylan, och att kunna säkerställa en så god asfaltskvalitet som möjligt var viktigare än ett tidigare öppnande, förklarar Mikael Freiman. 

-Om inte något oförutsett väderomslag med nya köldrekord sker inom den närmsta tiden kommer entreprenören att asfaltera den sista biten kring den nya rondellen och anslutningen till befintliga vägnätet med start under tredje veckan i april. Därefter ska arbetet besiktigas och blir allt godkänt - vilket vi räknar med - så kommer trafikplatsen att kunna invigas i början av maj. Vi har ett preliminärt öppningsdatum inplanerat, den 3 maj. Observera att datumet inte är hugget i sten! Väderleken kan vi inte påverka, så därför kan öppningsdatumet komma att behöva ändras.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen