Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2024 - klockan 02:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Sov medan tjuvar var på nedervåningen


Karin Sidén 2014-10-14

En målsägande boende i Gamla Bro gjorde en jobbig upptäckt vid midnatt natten mot tisdagen. Medan denne låg och sov på övervåningen hade ett okänt antal gärningsmän brutit upp ytterdörren och gått in i bostaden. Det är okänt om tjuvarna hann stjäla något eller om de flydde när de upptäckte att radhuset var befolkat.

Det var vid midnatt, natten mot den 13 oktober, som målsägande vaknade och gick ner på nedervåningen. Väl nere upptäckte målsägande att ytterdörren var uppbruten och att någon eller några varit inne i radhuset.

Inbrottet ska ha skett mellan klockan 19 och midnatt. Det är oklart om något stals vid inbrottet, men polisens tekniker har säkrat diverse teknisk bevisning på platsen.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring Målarvägen på kvällen den 12 oktober. Tips tas tacksamt emot på 114 14 eller 010 563 0740 (tipstelefonsvarare).

Vid halv tolv samma kväll väcktes en person boende på Kritstigen i Lillsjön av ett pågående inbrott i bostaden. Där bröt gärningsmännen upp ytterdörren men skrämdes bort av att målsägande vaknade och kom till ytterdörren.


Antalet fullbordade bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott fortsätter att ligga på en oroväckande hög nivå. Sedan den 1 september har hittills 18 anmälningar gjorts i Upplands-Bro vilket är fler inbrott och inbrottsförsök än på mycket länge. Grannstödsförarna åker runt till de drabbade områdena och "lappar" brevlådorna för att varna de närboende.

Många områden i Upplands-Bro är kopplade till Grannsamverkan, men det räcker ju inte att bara ha skyltarna uppsatta - det gäller också att alla som bor i området är uppmärksamma på vad som sker, på vilka som rör sig i området och hälsar på okända de möter. Var nyfiken! Möter du någon okänd så säg -Hej! och fråga om de behöver hjälp med att hitta eller om de vet var de ska. Är det någon som rör sig i området med dunkla motiv du hälsar på kommer den personen med största sannolikhet att ge sig av med oförrättat ärende eftersom personen blivit sedd. Är det en vanlig besökare kommer den bara bli glad för hälsningen och omtanken. Tänk på att berätta för grannarna om du reser bort så att de kan hålla ett extra öga på din bostad. Kanske kan de parkera sin bil på din garageuppfart om du har en sådan, ta in posten och skotta snön/klippa gräset när så behövs.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen