Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 10:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väcktes av inbrottstjuvar


Karin Sidén 2014-10-13

Vid halvtolvtiden på söndagskvällen väcktes en person boende i närheten av Lillsjön av ljud vid ytterdörren. Genom fönstret vid dörren syntes två ynglingar, varav den ena höll på att bryta sig in. Ynglingarna flydde från platsen när de märkte att de var upptäckta.

-Den senaste tiden har det begåtts många inbrott och försök till inbrott i kommunen. Polisen uppmanar till vaksamhet och önskar underrättelse på telefon 114 14 om ni ser något misstänksamt! säger Björn Svensson vid Närpolisen och påminner samtidigt om Grannsamverkan som när den fungerar är ett mycket effektivt sätt att minska risken för inbrott.

Strax efter halv tolv på söndagskvällen larmades polisen till Kritstigen i Lillsjön där en person just blivit väckt av ett pågående inbrottsförsök i bostaden. Målsägande låg och sov  och väcktes av ljud vid ytterdörren. När målsägande gick till dörren för att kontrollera vad som orsakat ljudet upptäckte sågs två ynglingar i 20-årsåldern utanför dörren. Den ene mixtrade med låset, medan den andre stod bakom och såg ut att hålla vakt.

Gärningsmännen hade troligtvis inte räknat med att det var någon i radhuset och flydde därför snabbt från platsen när de insåg att de var upptäckta.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring Kritstigen på kvällen den 12 oktober. Tips tas tacksamt emot på 114 14 eller 010 563 0740 (tipstelefonsvarare).

Ett par dagar innan upptäcktes ett fullbordat bostadsinbrott på intill-liggande Kvartsstigen. Polisen har därför gått ut med en inbrottsvarning i området och meddelat Grannstödsförarna om läget.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen