UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tre gripna - togs på bar gärning vid bilinbrott


Karin Sidén 2018-09-28

Tack vare ett uppmärksamt vittne kunde tre misstänkta biltjuvar gripas i Kungsängen vid tvåtiden, natten mot fredagen.

-Vi fick ett samtal om pågående bilinbrott på Kungsängens stationsparkering. Vi var snabbt på plats och kunde gripa tre individer, två män och en kvinna som alla är födda på 90-talet, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

De tre gripna var fullt sysselsatta med att stjäla däck och göra inbrott i flera bilar som stod parkerade på stationsparkeringen i Kungsängen när ett vittne fick syn på dem och larmade polisen.

-Uppmärksamma och misstänksamma medborgare som anar att allt inte står rätt till och då larmar oss är guld värda! Nu kunde vi gripa tre mycket intressanta individer - och dessutom mitt under pågående brott. Sannolikt så kommer det att göras en husrannsakan och då kommer det kanske hittas bevis och föremål som kan knyta dem även till andra brott. Vi har haft en våg av inbrott i bilar i kommunen men också i närområdet den senaste tiden, och det vore minst sagt tillfredsställande om det visar sig att vi nu hittat några av dem som är skyldiga, förklarar Magnus Nilsson. 

Så sent som natten mot i onsdags, den 26 september, inträffade sju inbrott i företagsbilar i Bro.

Samtidigt har även Håbo-borna drabbats av en inbrottsvåg i bilar rapporterar Bålsta-Upplands-Brobladet. även där är det ett liknande modus - krassade rutor och genomsökta bilar. Det är inte alltid målsägande kommit på något som stulits vilket tyder på att gärningsmännen krossar rutorna på vinst och förslust snarare än att de är säkra på att hitta något av värde.

Magnus berättar att bilinbrott ofta är svårutredda. Många gånger görs ingen anmälan förrän flera dagar senare när rutan är lagad och bilen är urstädad och då är det svårt att knyta någon till brottet. De senaste veckorna har man ändå fått in ett flertal anmälningar där man kunnat samla in och jämföra uppgifter om tillvägagångssät och annat som man sedan kan ha nytta av i det fortsatta utredningsarbetet.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen