Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 22 maj 2024 - klockan 02:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Två inbrott i Kungsängen


Karin Sidén 2015-12-11

På torsdagen larmades polispatruller till Tallrisvägen och Östervägen i Kungsängen. I bägge fallen rörde det sig om fullbordade inbrott. På Tallrisvägen hade gärningsmännen brutit upp ett balkongfönster för att ta sig in i lägenheten och på Östervägen hade gärningsmannen brutit upp balkongdörren på övervåningen.

Strax innan 18 på torsdagen upptäckte en målsägande boende på Tallrisvägen i Kungsängen att lägenheten haft ovälkommet besök. När målsägande steg in i bostaden lös diverse lampor, vilket de inte gjort när familjen lämnade lägenheten vid åttatiden på morgonen. Lägenheten hade blivit genomsökt och lådor och skåp var öppna med innehållet utslängt.

Målsägande upptäckte att ett av balkongfönstren öppnats. Det är oklart vad som stulits.


Vid halv niotiden var det dags igen. Då kom en målsägande hem till villan på Östervägen och upptäckte att bostaden haft ovälkommet besök. Villan är larmad men hade inte larmet kopplat till någon larmcentral varför det inte går att avgöra vid vilken tidpunkt gärningsmännen tog sig in. Däremot verkar larmet ha fungerat avskräckande så till vida att tjuvarna gav upp och flydde ganska omgående.

En balkongdörr på övervåningen var uppbruten och enligt anmälan ska tjuvarna ha sökt igenom rummet innanför, öppnat lådor och skåp, men inte gått längre in i huset än så. Även i det här fallet är det ännu oklart vad som stulits.

Polisen är som vanligt mycket intresserad av iakttagelser som gjordes i området kring brottsplatserna under aktuella tidsspann, men även innan då gärningsmännen kan ha "rekat" där i planeringssyfte. Någon okänd bil som synts i området? Okända personer som rört sig? Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14 eller 010 563 0740 (tipstelefonsvarare).



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen