Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 04:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Upplands-Bro på plats i Almedalen


Viktor Dahllöf 2016-06-23

Bild: almedalsveckan.info
Bild: almedalsveckan.info

Den 3:e juli drar Almedalsveckan i Visby igång med talare från bland annat de åtta partierna. Veckan är den största politiska mötesplatsen inom Sverige och är unik just för dess öppen- och tillgänglighet.

Upplands-Bro har tidigare bidragit med sitt seminarium om entreprenöriellt lärande (2013) och i år ställer Säkerhet/försvar och vård/omsorg ut och berättar.


Almedalsveckan har arrangerats på Gotland i över fyrtio år, och har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats, där alla människor får delta i debatterna om samhällsfrågor.

I år håller Upplands-Bro två seminarium under Almedalsveckan. De handlar om demenssjuka; hur man skapar ett demensvänligt samhälle, och om frivilliga inom försvaret; vilka utmaningar som finns och hur det ska organiseras.

Under almedalsveckan 2013 hade Upplands-Bro kommun tillsammans med Ifous och Umeå universitet, ett seminarium om entreprenöriellt lärande. Där visades det bland annat några korta filmer, inspelade på Broskolan och det diskuterades om modernt lärande och skolans roll i att förbereda eleverna för en entreprenöriell framtid. Ca 65 personer besökte seminariet.

Den 6:e juli är det dags för Upplands-Bro kommuns dag i rampljuset. Beskrivningarna av samhällsfrågorna som Upplands-Bro ska hålla seminarium om i år lyder:
Demens är en av våra växande folksjukdomar. Varje år får 25 000 svenskar diagnosen demens. Ofta förs diskussioner om hur vårdkedjan ska fungera bättre för att ta hand om de demenssjuka, men mer sällan diskuteras frågan ur ett större perspektiv.

Samt:
Är de frivilliga en alltför avgörande resurs i den svenska krisberedskapen? Vilka utmaningar och möjligheter finns med att använda frivilliga resurser? Är de organiserade för att kunna ta detta stora ansvar? Hur ska de organiseras? Och hur behåller man människor engagerade?

De två seminarierna hålls den 6:e juli på Strand Hotel, Strandgatan 34, i Visby. Tiderna är klockan 08.45-09.45 och klockan 11-12.


Länk till kommunens hemsida.

Länkar till mer information om seminarierna på Almedalens hemsida:

Så skapar vi ett demensvänligt samhälle

De frivilliga - en alltför avgörande resurs i den svenska krisberedskapen?

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen