Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 04:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Valfrihet inom äldreomsorgen
Nyhet från upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-01-25

Nu införs LOV (Lagen Om Valfrihetssystem) inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden med dygnet runt omsorg. Det innebär att de personer i kommunen som har beviljats plats på vård- och omsorgsboende för äldre har rätt att välja bland de utförare som kommunen tecknar avtal med. Det går också att välja de boenden som kommunen driver i egen regi och det boende som drivs på entreprenad.

Vid ett särskilt boende har du en egen bostad och tillgång till gemensamma utrymmen. Du får ditt behov av stöd och hjälp tillgodosett dygnet runt av personal som finns på boendet.

Tanken med valfrihet är att du ska kunna välja en utförare som passar dina önskemål. Valfrihet möjliggör att du som individ får fler boenden att välja på samt ökad möjlighet att byta utförare om du inte är nöjd.

För att ansöka om plats inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden tar du kontakt med Kontaktcenter på telefon 08-581 690 00. Du får då kontakt med en biståndshandläggare som hjälper dig vidare.

Utförare som vill skicka in en ansökan gör det via upphandlingssystemet e-Avrop, https://www.e-avrop.com/upplands-bro. Om frågor kring ansökan finns går det bra att nå ansvarig handläggare via Kontaktcenter, 08-581 690 00.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen