Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 23:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vill du vara med på årets Vårsalong? I så fall är det snart dags att lämna in dina verk


Karin Sidén 2017-02-22

Bild:Tommy Sidén

Vårsalongen 2016 var en hejdundrande succé och ett mycket uppskattat inslag i Kulturhusets evenemangskalender. Etablerade konstnärer samsades med amatörer, oljor med sniderier och keramik - Vårsalongen i Upplands-Bro var precis så varierad och mångfacetterad som den ska vara och ett tydligt bevis  på att det finns en enorm kreativitet och skaparglädje här i kommunen. Nu är det dags för inlämning inför 2017 års Vårsalong. Den 8 mars är det den stora inlämningsdagen, och själva utställningen pågår mellan den 11 mars och den 2 april.

Vill du också visa upp ditt skapande för en bredare publik? Ta chansen att få ställa ut under årets Vårsalong! Förra året valdes lokala 25 konstnärer ut till utställningen efter att fyrtiotalet konstnärer, både rutinerade fullblodsproffs och amatörer, hörsammat uppmaningen att lämna in sina alster. Likt förlagan, den traditionella Vårsalongen på Liljevalchs i huvudstaden, var målsättningen att få en så bred, omväxlande och mångfacetterad utställning som möjligt. Många olika tekniker och uttryck samsades på vårsalongen, bland annat oljor, akryler, akvareller, foto, keramik, glasfusing, metall- och emaljarbeten.

-När inlämningen är avklarad på kvällen den 8 mars börjar det roliga! Då ska nämligen Vårsalongs-juryn 
välja vilka alster som får äran att delta i Vårsalongen 2017. Det blir sedan ett par intensiva dagar då utställningen ska hängas och skyltas upp, för redan den 11 mars är det dags för vernissage och invigningsfestligheter, berättar Anna Sjunnesson som är Kulturintendent på kommunens Kulturenhet.

Juryn består för övrigt av  Andrée Wright, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, Lucia Kangur Röed, föreningen Konstformers representant, samt Sonia Braska och Anna Sjunnesson själv från Kulturenheten.

Kulturhusets Vårsalong är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommuns Kulturenhet och föreningen Konstformer. För de konstnärer som deltar står en egen utställning till hösten på spel. Under tiden utställningen pågår har nämligen besökarna möjlighet att rösta fram sin favoritkonstnär. Förutom äran får den konstnär som röstas fram till Årets Upplands-Brokonstnär 2017 möjlighet till en separatutställning i Konsthallen. 



Se artikeln från 2016 års Vårsalong


 

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen