Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 22 juli 2018 - klockan 14:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

SL lovar kvartstrafik till Bro


Karin Sidén 2017-08-29

Vid dagens samrådsmöte mellan Upplands-Bro kommun och SL kom ett mycket glädjande och överraskade besked till kommunens representanter från landstinget som lovade tio minuters pendeltrafik till Kungsängen och femton minuters trafik till Bro.

Trafikverket tar ställning den 22 september. Fattas det beslut som vi Upplands-Brobor hoppats på i många år så ska först den förbättrade turtätheten planeras in i kommande tidtabeller innan man kan verkställa beslutet. 


-En bra dag på jobbet kan man säga! Många års arbete med att uppvakta SL har gett resultat. Grattis alla som reser från Bro, Kungsängen och Bålsta, utbrister en mycket nöjd Jan Stefansson (KD), vice ordförande i Kommunstyrelsen i ett uttalande på partiets hemsida.

Den ökade turtätheten som utlovas gäller vid genomförandet under högtrafik, vardagar kl 06-09 och 15-18.

-Det här är ett steg i rätt riktning. Nu håller vi tummarna för ett positivt besked från Trafikverket den 22 september, säger Camilla Janson (S) Kommunstyrelsens ordförande.

Uppdatering klockan 16.30:

Camilla Janson meddelade alldeles nyss:

-Säg den glädje som är beständig! För bara några minuter sedan fick jag det här beskedet via mejl med en korrigering av det besked vi mottog tidigare i dag. Korrigeringen är på inget vis alltigenom negativ, det är fortfarande en förbättring av antalet avgångar, men nu avvaktar jag till den 22 september för att se vad Trafikverket faktiskt säger i frågan!

"Ni fick tyvärr fel information angående vår ansökan om pendeltågstrafikeringen för T18 på dagens möte. Vi hade med oss att ansökan var 4 tåg/tim i högtrafik från Bro.

Det vi har ansökt om är fyra tåg/tim under vissa timmar: 4 tåg från Bro mellan kl 05-06 och 06-07, samt 3 tåg mellan 07-08. Till Bro på eftermiddag/kväll: 3 tåg kl 17-18 och 4 tåg kl 18-19. Övriga tider 2 tåg/tim.

Det är alltså någon förbättring, men inte samma förbättring som 4 tåg i timmen under högtrafik. Avsaknaden av vändspår i Bro gör att vi inte kan köra kvartstrafik där.

Man kan tycka att det är konstigt att vi kör fyra tåg från Bro i timmen mellan 05 och 06, när få reser. Anledningen är att det är tåg som lämnar depå i Bro och sätts i omlopp i systemet.

Vi beklagar att ni fick felaktig information."

signerat av den strategiska utvecklaren Helena Gozzi på Trafikförvaltningen i Stockholms landsting
 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 11/8
Bakluckeloppis i Bro
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

Socialdemokraterna Sommarhälsning 18

Centern - juli 18

UBH Sommarhälsning 18

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen